Conform unui nou raport al Global Market Insights, Inc., firmă de cercetare a pieței și de consultanță pentru strategie, piața aparatelor de vending inteligente va atinge cifra de 30 de miliarde de dolari până în 2024.

Piața aparatelor de vending inteligente se confruntă cu o creștere ridicată datorită dezvoltării mai intense de către producători a soluțiilor eficiente din punct de vedere energetic, care vor ajuta companiile să își reducă amprenta de carbon. Jucătorii care activează pe piața aparatelor de vending inteligente dezvoltă aparate de vending ecologice și reciclabile pentru a furniza tehnologii durabile, care au rolul de a reduce impactul asupra mediului. Unii dintre jucătorii importanți, printre care se numără Coca-Cola, dezvoltă aparate de vending inteligente integrate cu aceste tehnologii de reciclare. Mai mult, state precum India, China, Regatul Unit și S.U.A. au adoptat inițiative și politici pentru reducerea consumului de plastic. Aceste reglementări încurajează dezvoltarea aparatelor de vending sustenabile.

Automatele de vânzare a băuturilor înregistrează o cerere ridicată pe piața aparatelor de vending inteligente și se așteaptă să crească la un CAGR* de aproximativ 16% față de intervalul de timp estimat datorită creșterii consumului mai multor tipuri de băuturi, inclusiv băuturi reci, alcool, sucuri și băuturi energizante. Printre țările importante cu o rată ridicată de consum al băuturilor răcoritoare se numără S.U.A., Argentina, Chile, Mexic și Uruguay. Cu toate acestea, S.U.A. se numără printre țările de top, având în vedere ratele de consum al alcoolului. Magazinele de retail din aceste țări sunt implicate în automatizarea piețelor de desfacere prin încorporarea soluțiilor de vending. Acestea folosesc tehnologiile automate pentru a servi diferite tipuri de băuturi clienților lor, îmbunătățind astfel experiența cumpărăturilor. Se așteaptă ca acești factori să conducă la creșterea pieței aparatelor de vending inteligente.

Pe piața aparatelor de vending inteligente, sectorul de retail a reprezentat peste 15% din industrie în 2017 și se confruntă cu o rată mare de adoptare datorită transformării în creștere a acestor puncte de vânzare în magazine automatizate. Proprietarii magazinelor de retail încorporează aceste tehnologii avansate pentru a le oferi clienților soluții sofisticate, care vor economisi timpul petrecut la coadă. Aparatele de vending inteligente ajută clienții să obțină informații despre caracteristicile, prețurile, ofertele și reducerile asociate cu aceste produse. Acest lucru ajută la accelerarea procesului de cumpărare cu o prezentare detaliată a produsului și diferite opțiuni de plată. Încorporarea unor astfel de soluții inteligente în magazine determină vânzările și rentabilitatea afacerilor de retail, accelerând astfel cererea pieței.

Se estimează că aplicarea pe scară largă a soluțiilor de distribuție inteligente în nodurile de transport public, precum aeroporturi, gări și stații de autobuz va accelera piața aparatelor de vending inteligente. Adoptarea de echipamente de distribuire a alimentelor și băuturilor în aceste locuri crește rapid. Aceste noduri de transport sunt implicate în transformarea tehnicilor de operare manuale în tehnologii automatizate. De exemplu, Căile Ferate Indiene investesc foarte mult în automatizare. În iunie 2018, au instalat aparate de vending în Coimbatore-Bengaluru UDAY Express. Aceste aparate de vending sunt operate cu ajutorul unei tablete. În plus, intenționează să instaleze astfel de sisteme în mai multe trenuri în viitor, accelerând piața automatelor de vending.

Piața europeană a aparatelor de vending crește rapid datorită adoptării pe scară tot mai largă a tehnologiilor inteligente de servire a clienților în mai multe domenii de aplicare. Aceste aparate permit clienților să își modifice modul de plată la tranzacții fără numerar. Țări precum Suedia, Germania, Franța, Regatul Unit și Italia dezvoltă diverse inițiative și programe de digitalizare a procesului de plată. Suedia este principala țară care a adoptat linii directoare stricte pentru transformarea sa în economie fără numerar. De exemplu, în anul 2013, unele dintre cele mai importante bănci, printre care Nordea Bank, SEB și Swedbank, au refuzat să înmâneze monedă fizică clienților săi în peste 75% din sucursalele lor din țară. Astfel de inițiative în monedă digitală încurajează actorii de pe piață să dezvolte soluții avansate care să sprijine plățile fără numerar.

Printre companiile majore active pe piața aparatelor de vending inteligente se numără American Vending Machines, Automated Merchandising Systems, Azkoyen Vending Systems, Bianchi Industry SpA, Bulk Vending Systems, Continental Vending, Evoka Group, Crane Merchandising Systems Inc., Fuji Electric Co. Ltd. și Sanden Holdings Corporation, printre altele. Acești jucători se află în competiție pe piața aparatelor de vending inteligente integrând tehnologiile avansate în oferta lor de produse, care includ conectivitate mobilă și prin internet, plăți bazate pe NFC și altele. Royal Vendors, Inc., proiectant și producător de aparate de vending pentru băuturi oferă servicii de remanufacturare clienților săi pentru a permite utilizarea eficientă a tehnologiilor, pentru a îmbunătăți perioada de funcționare și pentru a reduce deșeurile electronice. Adoptarea pe scară tot mai largă acestor tehnologii durabile în mai multe segmente industriale va propulsa piața.

*CAGR – Rata anuală compusă de creștere (engleză: Compound Annual Growth Rate) este o rată medie anuală de creștere a unei investiții într-o perioadă determinată de timp, mai mare de un an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*