De la 1 ianuarie, peste 5 milioane de vendomate din Statele Unite vor oferi consumatorilor produse alimentare mult mai sănătoase. NAMA, Asociația Americană de Vending, care reprezintă industria de 25 de miliarde de dolari a aparatelor de vending din Statele Unite, tocmai a anunțat că se angajează să protejeze sănătatea publică prin creșterea considerabilă a procentului de produse mai sănătoase oferite în automatele americane.

O treime din toate gustările oferite de vendomate vor îndeplini cel puțin două standarde recunoscute de sănătate publică în conformitate cu angajamentul care urmează să fie implementat în următorii trei ani. NAMA – care reprezintă aproape 1.000 de companii membre, printre care multe dintre cele mai renumite branduri ale lumii – lansează inițiativa în colaborare cu Parteneriatul pentru o Americă mai Sănătoasă și Alianța pentru o Generație mai Sănătoasă – două organizații non-profit dedicate reducerii ratei de obezitate din SUA.

„Există aproape patru milioane de aparate de vending care servesc gustări și băuturi în fiecare zi, nonstop, în toată țara”, a declarat CEO-ul NAMA, Carla Balakgie. „Vendingul se regăsește în toate mediile în care consumatorii lucrează, se relaxează și trăiesc, iar NAMA consideră această inițiativă un pas îndrăzneț, ambițios și semnificativ, care să răspundă cererii tot mai mari de produse alimentare mai sănătoase, a consumatorilor.”

Balakgie a făcut anunțul de curând în New York, în cadrul unei ședințe informative speciale, unde au participat și lideri din industria serviciilor de confort, precum și reprezentanți ai celor două organizații de sănătate.

„Scopul nostru fundamental este să facilităm tuturor alegerile sănătoase”, a adăugat Nancy E. Roman, CEO al Parteneriatului pentru o America mai Sănătoasă. „Aplaudăm NAMA și membrii acesteia pentru eforturile depuse în privința acestui angajament și așteptăm cu nerăbdare să ne implicăm în această inițiativă de succes.”

Angajamentul este cel mai recent și cel mai cuprinzător efort al industriei de vending din America orientat către sănătatea publică. Începând cu 2005, odată cu lansarea FitPick, un program de etichetare din industria de vending, NAMA a colaborat cu membrii industriei și organizațiile naționale de sănătate publică pentru a contribui la soluționarea problemei obezității.

„În lunile și anii următori vom continua să colaborăm cu membrii noștri pentru a măsura rezultatele acestui angajament, cu scopul de a asigura o creștere semnificativă a numărului de opțiuni „mai sănătoase” prezente pe piață. De asemenea, vom continua să colaborăm cu partenerii de sănătate publică și cu producătorii de produse alimentare, pentru a-i încuraja să susțină această inițiativă importantă prin intermediul unor produse noi, în conformitate cu angajamentul nostru”, a spus Greg Sidwell, președintele NAMA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*