Selecta UK, o companie a grupului Selecta AG, liderul european în materie de distribuție de servicii de cafea și alimente cu auto-servire, în colaborare cu Veolia, a anunțat lansarea noului Serviciu de reciclare a paharelor SelectaGreen de la locurile de muncă și spațiile cu servire la pachet.

Noua colaborare își propune să ofere un mod ușor și rentabil pentru clienții comercianților Selecta din Marea Britanie, de la companii până la stații de tren, școli și spitale, să-și recicleze paharele de cafea din hârtie printr-un serviciu care garantează că paharele sunt colectate din clădiri și reciclate în mod responsabil. 

Inițiativa a fost dezvoltată împreună cu Veolia, principalul furnizor de soluții de mediu din Marea Britanie. Parteneriatul presupune transformarea paharelor de cafea în produse de înaltă calitate, precum ambalaje pentru parfumuri și apă de colonie, pungi de cumpărături și agende de lux.

Reciclarea unui pahar de hârtie prelungește viața materialului din care este confecționat și este crucială pentru reducerea amprentei de carbon. SelectaGreen va fi disponibil pentru peste 10.000 de clienți din Marea Britanie, sporind considerabil posibilitatea de reciclare. Schema va asigura colectarea a milioane de pahare per săptămână.

Clienții SelectaGreen care se înscriu în program vor primi o cutie de reciclare pentru paharele SelectaGreen care, atunci când se umple, va fi colectată de Veolia în 48 de ore de la primirea unei solicitări. Cutia de reciclare SelectaGreen se înlocuiește la locația clientului, iar paharele sunt duse la unitatea Veolia din Essex. Veolia se angajează apoi într-un proces de sortare suplimentar, pentru a garanta că toate elementele necorespunzătoare au fost îndepărtate înainte de a ajunge la o fabrică specializată de celuloză din Marea Britanie. Niciunul dintre materialele utilizate pentru SelectaGreen nu ajunge la depozitul de deșeuri.

Schema SelectaGreen este dezvoltată ca răspuns la sporirea gradului de conștientizare a cantității tot mai mari de deșeuri de pahare de cafea, combinată cu lipsa infrastructurii necesare pentru a face față nevoilor de reciclare.

Statisticile arată că 2,5 miliarde de pahare sunt aruncate anual în Marea Britanie, dintre care mai puțin de 1% sunt reciclate. Datele unui raport al Parlamentului Britanic publicat în cadrul Comitetului de audit de mediu, au arătat că Marea Britanie produce 30.000 de tone de deșeuri de pahare de cafea în fiecare an, iar doar unul din 400 de pahare este reciclat – deci mai puțin de 0,25%. În 2018, un raport al World Wildlife Fund (WWF) și Eunomia Research & Consulting a sugerat că numărul de pahare aruncate în Marea Britanie ar urma să fie cu o treime mai mare până în 2030.

Emily Stoten, director de marketing al Selecta UK a declarat: „Ne așteptăm să vedem o creștere mare a reciclării obținută prin schema cutiilor de reciclare SelectaGreen prezente în hub-urile din Marea Britanie și suntem mândri că putem lua parte la acest proces.”

Keith McGurk, director regional al Veolia, a declarat: „Suntem încântați să ne asociem cu Selecta pentru a livra și clienților noștri soluția inovatoare a Veolia și pentru a contribui la responsabilizarea față de mediu. Având în vedere că punctele de distribuție sunt foarte mari și cu acces limitat la punctele de reciclare, provocarea noastră a fost să accesăm paharele clienților lor. Am rezolvat acest lucru oferind infrastructura și expertiza noastră.”

Sursa: selecta.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*