Marele plan al automatelor de a vinde gustări mai sănătoase a trecut cu vederea un element demn de luat în seamă: nu e ușor pentru o mașinărie să livreze o banană nezgâriată.

Wittern Group Inc., unul dintre cei mai mari producători de mașini de vending și producătorul de fructe și legume Fresh Del Monte Produce Inc. spun că încearcă soluționarea acestei probleme cu ajutorul unei noi mașini special creată să livreze  banane și fructe sau legume proaspăt tăiate.

La sediul companiei Wittern, situată într-o suburbie din Des Moines inginerul în industria frigorifică, Jerry Parle, expune noul dispozitiv, cu suprafața sa exterioară de culoare roșie sau portocalie împodobită de logoul companiei Del Monte și de imagini cu fructe de ananas întregi alături de alte fructe. Mașina care a fost lansată pe piață la începutul acestui an are două trepte diferite de temperatură. Partea superioară este încărcată cu banane menținute la o temperatură de 57 de grade, iar în partea de jos se găsesc pachete de fructe și legume proaspăt tăiate păstrate la 34 de grade. Wittern afirmă că existența acestor două compartimente diferite ajută coaja bananelor să se mențină în stare bună mult mai mult timp, de la două sau trei zile până la cinci zile, chiar și o săptămână.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*