Cum a demarat afacerea Alien Concept?

Raspuns: Compania pe care o conduc a început dintr-o joacă, nu după mult timp după ce am terminat liceul, pasionat fiind de domeniul IT împreună cu câtiva prieteni ne-am avântat în cea mai spectaculoasă aventură a vieții noastre,  afacerile. Neexperimentați, dar cu multă pasiune ne loveam de fiecare obstacol, dar azi după 10 ani cu multă perseverență și un grad de nebunie pot spune că Alien Concept a ajuns la maturitate. Suntem o echipă pregătită pentru toate provocările, avem specialiști pe toate domeniile IT și electronic și câteodată, când ne aducem aminte de inceputuri, zâmbim… și noi am început într-un garaj!

Ce vă place cel mai mult la această industrie și ce nu vă place?

Raspuns: Îmi place pasiunea, patima cu care oamenii cred și visează lucrurile care încă nimeni nu le-a făcut. Îmi place utilitatea acestui domeniu, automatizările de orice fel, tehnologia ne îmbogățește viața făcând-o mai ușoară, mai plăcută. E frumos sentimentul de a face ceva util. Ce nu mi-a plăcut? Sunt prea multe lucruri frumoase în acest domeniu pentru a mă plânge dar cred că….cu aceeași muncă în altă țară, nu în România am fi putut face mult mai multe!

Vă rog să ne descrieți principalele produse și servicii ale companiei dumneavoastră?

Raspuns: Noi am încercat să ne specializăm în soluții de eficientizare, atât în domeniul transportului de persoane cât și în domeniul parcărilor sau a managementului de trafic, am încercat să înlocuim munca vie cu automatizarea. De la validatoare de bilete, computere de bord cu GPS, panouri de informare stradale și până la aplicațiile online de gestionare a activității de transport, toate produsele sunt realizate în  laboratoarele Alien Concept; ne puteți găsi în peste 25 de județe ale țării: Alba Iulia, Pitești, Constanța, Craiova, Oradea etc. Avem și automate de parcare și suntem în curs de dezvoltare a unui sistem de management al traficului. Am încercat să pătrundem și pe alte piețe ca sistemele de alarmă sau supraveghere dar…acestea sunt prea simple și prea multă lume se pricepe la ele. Eu întotdeauna am spus, dacă e ușor, mai bine lăsăm pentru alții.

Noi facem lucrurile care lumea spune că nu se pot face.

Cum se reflectă criza economică în vendingul românesc și în businessul dumneavoastră? Care sunt principalele probleme cu care vă confruntați din acest punct de vedere?

Raspuns: Noi avem principal client statul. Nu suntem afiliați politic ceea ce ne îngreunează activitatea,…cred că ați pus degetul pe rană. Suntem nevoiți să ne judecăm pentru fiecare licitație iar când vine vorba de încasarea banilor răspunsul e simplu…e criză. Cred că e principala problemă pe care o întâmpinăm. Există și o latură bună, până la urmă nu rămânem cu buza umflată, statul tot timpul plătește chiar dacă o face mai   târziu. Deci, criza… ne-a îmbogătit cu facturi, dar cred că măsurile luate în România în ultimul timp ne vor duce spre mai bine.

Care sunt atuurile companiei Alien Concept în comparație cu ceilalți competitori de pe piată? Dar minusurile?

Raspuns: Aș spune că nu cel mai puternic, nici cel mai inteligent animal nu   supraviețuiește ci, acela care este cel mai adaptabil. Am știut întotdeauna să ne aplecăm urechea la cerințele clienților, am știut cum să ne adaptăm la documentațiile de licitație care sunt după chipul și asemănarea concurenței astfel am reușit să penetrăm piața. Minusuri…nu aș putea să vă spun exact care ne sunt minusurile pentru că punctul nostru forte este adaptabilitatea, ceea ce ne-a împins să găsim soluții pentru fiecare dintre probleme dar, totuți, cred că echipa pe care o am e prea tânără; vârsta medie la mine în   firmă fiind de 24 de ani.

Ce măsuri trebuie luate ca industria de vending din țara noastră să ajungă la nivelul țărilor cu tradiție?

Raspuns: Cetățeanul român trebuie să înceapă să utilizeze cardul bancar, să fie mai civilizat în utilizarea acestor echipamente, iar statul să încurajeze această industrie.

Care sunt planurile de viitor ale companiei Alien Concept?

Raspuns: Dacă Alien Concept a început din visul unui copil căruia îi plăceau  calculatoarele, vom încerca să menținem aceeași direcție. Visăm la soluții de integrare pentru eficientizarea iluminatului public, eficientizarea taxiurilor, atât timp cât colegii mei își vor face treaba cu aceeași pasiune, Alien Concept este pe drumul corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*