Toate aceste tipuri de plăți se efectuează prin utilizarea terminalelor de autoservire. Acestea sunt destinate efectuării independente a plăților de catre utilizatori. Plata se realizează prin tastarea butoanelor de pe monitorul terminalului (touchscreen), cu respectarea sfaturilor vocale si instrucțiunilor de pe ecran. Aplicația software  este special concepută pentru simplitatea deservirii, fiabilitate și securitate, oferind posibilități variate de utilizare.

Piața terminalelor de plată instant a prins contur în ultimii doi ani și  prezintă un mare potențial de dezvoltare, piața fiind încă în faza incipientă, neexistând încă un lider confirmat. Rompay Solutions a fost prima companie care a oferit populației din România acest sistem alternativ de plăți și iși dorește ca prin profesionalism, promptitudine și flexibilitate să contribuie la eficientizarea sistemului de încasare a plăților, venind atât în sprijinul clienților cât și al furnizorilor de servicii.

Rețea în plină dezvoltare!

În prezent, împreună cu dealerii companiei, Rompay Solutions a dezvoltat o rețea formată din 110 terminale în București, Timișoara, Arad și Buzău, din care 25 de terminale stradale în București. Acoperirea teritorială a început în mediul urban și suburban, urmând ca în viitor să se extindă și în mediul rural.

În urmatoarele 2 luni Rompay Solutions estimează că vor avea peste 150 de terminale instalate.

Strategia de dezvoltare a companiei vizează 2 direcții complementare:

–         Rețeaua proprie – presupune achiziția de terminale proprii și amplasarea acestora strategică pe teritoriul României;

–         Rețeaua de dealeri – presupune vânzarea de terminale către dealer și integrarea acestora în sistemul de procesare a plăților;

Având în vedere  interesul manifestat de potențialii colaboratori,  începând cu luna februarie 2010 Rompay Solutions ofera potențialilor dealeri posibilitatea de a cumpăra terminale în leasing prin intermediul partenerilor firmei specializați în finanțarea echipamentelor hardware.

Terminal de autoservire – cel mai nou suport pentru publicitatea indoor!

Pe lângă monitorul principal, terminalele de autoservire sunt prevăzute și cu monitoare suplimentare LCD pe care pot rula spoturi publicitare. Implementarea și rularea spoturilor publicitare se realizează online, putând fi personalizate în funcție de cerințele clientului (număr terminale, locații, timp de difuzare etc).

În ceea ce privește strategia de marketing, Rompay Solutions s-a orientat spre o abordare de tip low-profile și a mizat pe eficiență, flexibilitate, profesionalism și servicii de cea mai bună calitate. Prin participarea la târguri și expoziții internaționale precum Târgul Tehnic Internațional București  (T.I.B.) 2009 și 2010 și VendingExpo 2010, firma a încercat să stabilească o punte de comunicare atât la nivel B2B cu furnizorii de servicii, producătorii de echipamente și componente hardware cât și să atragem noi dealeri și să obișnuim utilizatorii finali cu utilizarea acestor aparate.

Statisticile arată că utilizatorii din România au prins încredere în instrumentele de plată tip self-service, dorința Rompay Solutions fiind aceea de a arăta oamenilor faptul că utilizarea acestor aparate le aduce o serie de avantaje importante:

– efectuarea de plăți pentru diferite servicii și utilități într-un mod simplu, rapid și comod;

– economisirea timpului (posibilitatea de a face cumpărături și de a achita facturile în același loc fără a mai sta la cozi în mai multe locuri);

– operabilitate 24 / 24 h;

– accesibilitate (amplasarea terminalelor în zonele cele mai frecventate);

– rapiditate (efectuarea unei tranzacții durează 30-60 sec)

– siguranță (posibilitatea de fraudă este nulă).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*