Diamond Foods a acceptat să achiziţioneze Pringles, companie producătoare de chipsuri din cartofi, într-un schimb evaluat la circa 2,35 miliarde de dolari. Diamond pretinde că achiziţia va poziţiona compania drept a doua cea mai mare companie producătoare de snacksuri, după divizia Frito Lay a celor de la Pepsi Co.. Tranzacţia este aşteptată să se încheie până la sfârşitul anului.

Compania Diamond a început ca o cooperativă din California de cultivare a nucilor şi se presupune că îşi va tripla producţia de snacksuri odată cu achiziţia Pringles. Celelalte gustări produse de companie sunt Emerald Nuts, Pop Secret (popcorn la microunde), achiziţionată de la General Mills Inc. pentru 190 milioane dolari în 2008, şi chipsuri de cartofi Kettle, cumpărată anul trecut pentru 615 milioane dolari. Marca Pringles, vândută în peste 140 de ţări va ajuta la creşterea pe scară globală a companiei Diamond, dublând vânzarea de chipsuri în SUA şi Marea Britanie, după cum spun oficialii companiei. Directorul executiv de la Diamond, Michael J. Mendes, va conduce ambele companii, ce vor avea vânzări de peste 2,4 miliarde dolari.

Mişcarea apare ca urmare a concentrării P&G spre industria cosmeticelor şi a celor de asistenţă medicală. Acţionarii P&G vor păstra 57 % din noua companie, iar cei ai Diamond, restul. De asemenea, Acţionarii Diamond vor prelua 850 milioane dolari din datoriile Pringles. Cartofii prăjiţi sub formă de perniţe ai companiei Pringles, ambalaţi în cutia de tablă cu semnătura Pringles, au fost vânduţi pentru prima dată în SUA în 1968, iar pe plan internaţional în 1975. Cartofii prăjiţi îşi iau compoziţia unică dintr-un amestec de cartofi, grâu şi amidon din cartofi, porumb şi făină de orez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*