Preţurile la petrol ameninţă să crească din nou, aşa că liderii industriei japoneze au găsit o idee inovatoare ce poate grăbi utilizarea vehiculelor. Zece companii japoneze, ce includ compania de vânzări Forking şi producătorul de dispozitive reîncărcabile Panasonic, colaborează pentru a instala încărcătoare electrice pentru maşini la automatele pentru băuturi. Cum în Japonia sunt milioane de automate, planul iniţial va dura un an, început deja în Martie anul acesta. Astfel, cel puţin 10.000 dintre aceste automate vor putea fi folosite şi ca încărcătoare.

Maşinile vor fi instalate “unde automatele pentru băuturi deja există sau împreună cu unele noi. Sunt mai multe opţiuni”, a declarat pentru Agenţia France Press oficialul companiei Forking, Reiko Kobayashi Această ultimă mişcare este destul de îndrăzneaţă, având în vedere că se observă o mare incertitudine cu privire la autovehiculele electrice. Cu dorinţa de a lansa noi modele pe piaţă, precum Chevrolet Volt sau Nissan Leaf, tehnologia a dat semne de reuşită. Totuşi, criticii văd încă maşinile electrice ca o soluţie neviabilă pentru majoritatea consumatorilor, arătând spre lipsa de staţii de reîncărcare şi spre faptul că maşinile pe bază de baterii pot funcţiona doar un timp scurt, necesitând mult timp de reîncarcare.

Daca noile descoperiri în cercetare vor evolua spectaculos, această tehnologie poate renaşte. Cercetătorii lucrează la un nou tip de baterie ce poate stoca mai multă energie şi poate funcţiona corect în condiţii de temperaturi extreme, conform spuselor Institutului de Chimie American. În plus, la Institutul Politehnic Rensselaer din New York, cercetătorii lucrează la noi tehnologii ce ar putea facilita reîncărcarea mai rapidă a maşinilor electrice. Cu alte cuvine, dacă staţiile de reîncărcare devin mai larg răspândite, ceea ce Japonia speră să se întâmple, o tranziţie îmbucurătoare de la consumatorii de gaz şi schimbările rapide de roller-coaster ale preţului petrolului vor deveni din ce în ce mai posibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*