Dorind să aflăm opinia celor care folosesc sau nu un aparat de vending,am aflat răspunsuri interesante la întrebări esenţiale cu privire la acest domeniu necunoscut, dar curios, multora dintre noi. Care sunt avantajele

folosirii acestora, fie că sunt automate de cafea sau self-machines, în viaţa din fiecare zi a oamenilor? Câţi dintre noi apreciază cu adevărat importanţa lor şi, mai ales, cum ne îmbunătăţesc ele viaţa?

Automatul ne salvează deseori pe timp de vară. Scapi imediat de sete, fără să alergi după vreun magazin sau să intri într-un supermarket şi să aştepţi la rând. Câştigi timp, în primul rând. (Ionel Ciobanu, 27 de ani, Construcţii)

Sunt foarte utile automatele, mai ales la metrou, unde majoritatea oamenilor petrec destul de mult timp. Mă ajută să câştig timp şi în fiecare staţie, dacă mi se face poftă de ceva, ştiu că am produsul la îndemână. (Corina Meiroş, 20 de ani, studentă)

Dacă eşti în criză de timp, un automat te poate salva, indiferent că ţi-e foame sau că ţi-e poftă de ceva. Nu mai zic că îţi poţi bea cafeaua pe o bancă sau la birou dacă ai plecat grăbit de acasă. Mi-aş plăti şi facturile, nu am nici o prejudecată cu varianta electronică, mi se pare mult mai civilizată. (Alina Hororiu, 20 de ani, studentă)

Comoditatea şi rapiditatea, te ajută într-un moment clasic. Ţinând cont şi de programul prelungit al metroului, nu mai ai nevoie să cauţi un butic deschis după orele serii. Le consider foarte utile. Iar, de obicei, plătesc facturile la automatele amplasate în apropierea băncilor sau la Kaufland Floreasca, unde locuiesc. De asemenea, nu consider că există vreun risc în a plăti cu ajutorul lor. Niciodată n-am avut probleme în ultimul an de când le folosesc. (Nicu Burtea, 51 de ani, Inginer pensionar)

Consider că sunt foarte utile şi practice. Eu personal sunt tot timpul pe fugă, la job sau la facultate. Ba chiar la facultate le-am simţit lipsa, mai ales că n-avem magazine în împrejurimi. Iar produsele sunt de calitate. (Anca Piţa, 22 de ani, studentă).

Avem şi noi un aparat de vending la Operă şi este foarte util. În pauza dintre repetiţii, când n-avem timp să ajungem la un magazin, putem lua o gustare sau bea o apă plată sau un suc răcoritor. Preţurile sunt destul de bune, iar unele aparate au şi lucruri sănătoase. Pe de altă parte, toate facturile mi le plătesc la BRD, la celebrul deja Roboţel. (Oana Andra, prim-solistă la Opera Naţională din Bucureşti)

Este foarte avantajos faptul că nu mai eşti obligat să stai la coadă şi că sunt poziţionate în multe locuri practice din oraş. Sunt şi minusuri, mie mi s-a întâmplat să-mi ia banii şi să nu-mi returneze produsul selectat. Iar unele nu dau rest. (Cristina Cornegruţa, 22 de ani, studentă)

De obicei folosesc automatele pentru plata facturilor, este mult mai lejer. Pregătesc banii, primesc chitanţa şi nu am nici o problemă. Economisesc timp şi scap de stresul de la casierii. (Casiana Andrei, 21 de ani, studentă)

Este foarte bine că sunt tot mai multe, scăpăm de vânzători şi coada la magazine. Facturi încă n-am plătit, fiindcă n-am avut ocazia, dar n-aş avea nici o problemă cu a face lucrul ăsta. (Rada Melinescu, 62 de ani, pensionară)

Obişnuiesc să comand la automate sucuri şi chipsuri. Am şi câteva minusuri de menţionat. În unele staţii de metrou sunt destul de puţine, iar unele dintre ele se blochează, în sensul că spirala nu mai livrează produsul, mi s-a întâmplat şi la locul unde muncesc. Se învârte în gol sau chiar deloc. (Lucian Stănculescu, 24 de ani, student)

Am utilizat genul acesta de aparate, din motive practice, fie că aveam nevoie de un suc sau de o gustare. Am căştigat timp şi posibilitatea de a comanda ceva imediat. Nu ştiu genul de automate pentru plata facturilor, dar aş avea încredere, fiind un sistem electronic. Încredere nu ai, mai degrabă, în oameni decât în aparate. (Marian, 38 de ani, electromecanic)

Folosesc aparatele atunci când nu găsesc magazine deschise. De fapt, încep chiar să le înlocuiesc pe cele clasice. N-am avut probleme cu ele, le-am folosit întocmai indicaţiilor. (Robert Constantin, 42 de ani, agent de pază)

Dacă e la metrou şi mi se face sete, îmi pot lua mai repede ceva de băut. În rest, alte beneficii, în afara timpului câştigat, nu văd. Mi se par uşor de utilizat şi n-am avut probleme în utilizarea lor. Facturile încă n-am avut ocazie să le plătesc la un automat. (Alexandru Ionescu, 19 ani, student)

În fiecare zi folosesc automatele pentru sucuri sau energizante, mai ales că sunt mai ieftine ca în magazine. Într-un minut am luat ce doresc şi m-am urcat în metrou spre muncă. Nu mai trebuie să merg prin magazine şi stau la rând. (Constantin Biserică, 56 de ani)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*