Autoritatea de transport metropolitan din Washington (Metro) face paşi mari pentru modernizarea sistemelor de plată…

Locuitorii din Washington au frustrările lor. Printre acestea se numără taxatoarele stricate şi cele care nu dau chitanţă din transportul în comun. Cei de la Metro, însă, vor să schimbe acest lucru, punând la cale instalarea unui sistem care să calmeze lucrurile. Astfel, călătorii vor putea plăti în curând cu telefonul mobil sau cardul de credit, fără să mai fie nevoiţi să achiziţioneze cartele de călătorie. Acest sistem este dezvoltat şi testat continuu încă din Mai 2009, iar luna asta şapte companii de vending sunt interesate în a realiza un parteneriat cu agenţia de transport americană. Noua abordare, spune directorul financiar al autorităţii, se doreşte a fi o plată fără contact, “cashless” cum o cunoaştem noi în termeni de vending. La Londra, spre exemplu, acest sistem deja există şi a avut mare succes în rândul comunităţii.

Astfel, călătorii vor plăti direct “biletul”, folosind propriile lor device-uri, fără ca cei de la Metro să mai fie intermediari în acest proces. Pe lângă asta, autoritatea americană consideră sistemul actual ca fiind unul învechit, care le ocupă foarte mult timp. Timp în care se pot ocupa de alte lucruri mai importante, cum ar fi modernizarea staţiilor de metrou, parcărilor, trenurilor sau autobuzelor. Ca să vă faceţi o idee, totuşi, de cât de activi sunt cei de la Metro, aflaţi că au lansat o aplicaţie pentru telefoanele Android şi pentru iPhone prin care poţi afla, în timp real, locurile disponibile de parcare din oraş şi rezervarea acestora! Revenind la sistemul actual de plată, costurile, evident, sunt mari când vine vorba de mentenanţa acestuia. Cei de la Metro spun că obişnuiesc să cheltuie în jur de 48,3 milioane de dolari numai pe procesarea taxelor de călătorie sau parking.

Prin noul sistemul, Metro cere astfel ajutorul băncilor şi a companiilor de credit, ajutori prin care vor diminua costurile, iar în zece ani se aşteaptă o economie de 33,8 milioane de dolari. De asemenea, noul sistem facilitează realizarea de parteneriate şi va fi creat un program de loialitate, în avantajul călătorului. Dar ca proiectul să demareze, cei de la Metro au nevoie să facă o investiţie de 60 de milioane de dolari şi să găsească o soluţie pentru călătorii care nu au card de debit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*