Aparatele de vending pot oferi de la bomboane până la iPoduri. La Pasadena Community Urgent Care Center putem adăuga şi reţetele cu medicamente acestei liste.

Centrul a instalat un aparat în valoare de 2.000 de lire care oferă medicamente cu prescripţie medicală în propriul lobby. Aparatul nu are fereastră, dar este înţesat cu cutii de ibuprofen, antibiotice, siropuri de tuse şi alte medicamente necesare unei afecţiuni temporare. Singurul impediment este acela că aparatul nu este dotat cu un sistem de livrare a medicamentelor compensate, aşa că cei care au acoperire medicală nu pot primi aceleaşi reduceri ca la o farmacie. Moreno spune că oraşul nu îşi permite să adauge această opţiune aparatului. Ca şi rezultat al acestei situaţii, aparatul nu se bucură în totalitate de succesul pe care l-au prevăzut producătorii, InstyMeds. Oraşul plăteşte penalităţi între 50 şi 100 de dolari pe lună pentru fiecare eşec în atingerea numărului de 250 de utilizatori pe lună.

Doctorii din centru eliberează un cod special pe baza căruia pot da reţete. Pacienţii tastează codul şi aparatul le oferă medicamentele în aproximativ 2 minute. Aparatul acceptă patru tipuri de carduri, dar nu şi cash. Un purtător de cuvânt al producătorului InstyMeds spune că succesul aparatului se va vedea curând. Producătorul din Minnesota a instalat astfel de aparate în 34 de state, dintre care16 doar în California. În zona Los Angeles, singurele aparate în funcţiune în afară de Pasadena sunt amplasate în Long Beach şi Moreno Valley.

Emily Theisen, purtător de cuvânt Instymeds spune că acest aparat nu are probleme legate de furturi, întrucât există o cameră de luat vederi conectată direct la biroul central al companiei. Fiecare aparat are, de asemenea, conexiune telefonică la serviciul pentru clienţi, dar mai spune că aparatul este creat pentru utilizare uşoară. ”Dacă pot folosi un ATM, cu singuranţă pot folosi şi acest tip de aparat”, spune ea. Şi exact la fel ca un ATM, clienţii plătesc un comision de 6 până la 10 dolari.

Despre InstyMeds

InstyMeds Corporation, companie din Minneapolis, a dezvoltat un sistem revoluţionar de eliberare a reţetelor – InstyMeds Prescription Medication Dispenser (eliberare de reţete) şi InstyMeds Prescription Writer (scriere reţete). InstyMeds a dezvoltat primul sector al industriei complet automate din sistemul de sănătate, în stilul unui ATM, cu eliberare de medicamente pentru afecţiuni acute pe care le livrează la centrul unde este pacientul.

Fondatorul InstyMeds, doctorul Rosenblum a fost nevoit să ridice medicamente pentru fiul său diagnosticat cu infecţie la ureche la ora 10 seara şi nu a putut gasi o farmacie dechisă la acea oră. Începând cu anul 1999, Dr. Rosenblum a petrecut 5 ani pentru a pune la punct acest sistem împreuna cu farmacişti, ingineri şi doctori. Astăzi, sistemul InstyMeds este vândut în 34 de state şi a eliberat 1,4 milioane de medicamente garantate pentru pacienţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*