Factorii de decizie din administrație iau în considerare o creștere cu 500% a taxelor pentru licențele aparatelor de vending. Departamentul de Stat al Sănătății Publice urmărește să crească taxele anuale cu 567 de procente, de la trei la 20 de dolari, pentru mii de automate. Această decizie se îndreaptă deja în direcția greșită în ceea ce privește comercianții de snacks-uri și criticii furnizorilor de asigurări de sănătate.

Dacă legea va fi aprobată, una dintre cele mai mari companii de vending din Boston, dotată cu circa 7000 de aparate, Stoughton‘s Next Generation Vending, ar putea ajunge să plătească anual 140 de mii de dolari, în prezent taxele ajungând doar la 21 de mii.

Suzanne Condon, directorul Biroului de Sănătate a Mediului aparținând Departamentului Sănătății Publice, a declarat că taxa propusă, în valoare de 20 de dolari, se va alinia celorlalte state, menționând totodată că industria de vending trebuie trasă la răspundere conform noilor reguli privind interzicerea alimentelor cu exces de zahăr în școli. ”Creșterea susține în principal echipa de inspecție care va trebui să se concentreze pe desfășurarea acestui de tip de controale în comunitate”, a mai adăugat Condon.

Se pare că un alt motiv al introducerii taxei îl reprezintă intenția de finalizare a regulilor propuse de administrația Obama. Acestea se referă la introducerea informațiilor nutriționale și a numărului de calorii ale produselor pe fiecare automat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*