În școlile din Utah, SUA, vor fi introduse automate de gustări vorbitoare. Acestea nu primesc bani și, în consecință, nu eliberează produse, ci reprezintă o parte a programului de servicii publice inițiat de către Intermountain Healthcare, care promovează consumul de alimente sănătoase și mișcarea în rândul copiilor.

Automatele modificate de snacksuri sunt prevăzute cu o selecție ”falsă” de bomboane, chipsuri și prăjituri. Atunci când copiii apasă butoanele aferente produselor, mașina oferă sfaturi amuzante despre alimentul selectat, sugerând o alternativă mai sănătoasă.

De exemplu, atunci când elevii selectează butonul pentru chipsuri, ei pot auzi următorul mesaj: ”Cartofii provin din Idaho. Chipsurile provin însă din tigaia încinsă cu ulei”. Dacă preferințele copiilor se îndreaptă mai degrabă către bomboane, butonul va activa mesajul: ”Ce-ar fi să dai o fugă până la aprozar și să cumperi niște fructe proaspete? Ai avea de nevoie de o gustare sănătoasă și nu ți-ar strica nici o alergare mică”.

Campania include de asemenea mesaje publicitare, prezentări școlare, dar și materiale educative pentru insistuțiile din domeniul sănătății.
”Scopul campaniei este să abordeze această problemă importantă din perspectiva unui copil și să ofere soluții utile pentru familii”, a declarat Tamara Sheffield, medic la Intermountain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*