Operatorii de vending din America trebuie să se supună, începând cu jumătatea lunii martie, noilor reglementări făcute de societatea persoanelor cu dizabilități. Mulți dintre oamenii din industrie nu cunosc însă modificările aduse, motiv pentru care Asociația Națională a Comerțului Automat a organizat recent un seminar pentru a clarifica noile reguli.

Printre cele mai importante schimbări în industrie vor fi cerințe impuse de limitările fizice ale utilizatorilor. Automatele trebuie să dispună de suficient spațiu în jurul lor, astfel încât să încapă și să se poată manevra, în același timp, un scaun cu rotile. De asemenea, terenul din jurul aparatului trebuie să fie stabil, ferm și antiderapant.

Totodată, operatorilor de vending li se vor furniza indicații stricte cu privire la înălțimea automatelor, care nu trebuie să depășească un metru și douăzeci de cm. Aceeași regulă se aplică și pentru părțile în funcțiune ale aparatului, incluzând elementele unde se introduc bani și se retrag produsele, sau zonele de unde aparatul este ajustat, activat, dezactivat.

Regulile impun ca cel puțin unul dintre automatele regăsite în zone populate să îndeplinească standardele menționate. De asemenea, dacă există mai multe aparate care vând produse diferite, oamenii cu dizabilități ar trebui să aibă acces la fiecare dintre acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*