Dezvoltat de companiile japoneze Sanden și Okaya în parteneriat cu Intel, aparatul de vending supranumit ”2.0” este dotat cu un ecran de 65 inch, transparent, cu rezoluție full HD. Atunci când nu este pus în funcțiune de utilizatori, automatul se transformă într-un ceas digital, prevăzut și cu diverse animații menite să atragă publicul.

Una dintre cele mai inovatoare tehnologii pentru automatul 2.0 este însă posibilitatea de recunoaștere facială. Atunci când o persoană se poziționează în fața aparatului, softul pentru recunoaștere selectează sexul acesteia și vârsta aproximativă și furnizează clientului reclame personalizate. Cel mai probabil, automatul va fi folosit pentru a vinde produse din categoria de lux, precum cosmetice sau vinuri.

O altă performanță bifată de acest automat este programul care permite utilizatorilor să găsească cele mai ușoare căi de a părăsi o incintă, în caz de pericol. Această caracteristică demonstrează faptul că japonezii nu au urmărit numai profitul, ci au dorit să vină cu adevărat în întâmpinarea problemelor oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*