Japonia este una dintre țările cu cel mai mare număr de automate pe cap de locuitor. Aparatele de vending japoneze nu furnizează doar produse obișnuite pentru clienți precum băuturi sau snacks-uri, ci, mai recent, și ouă.

Acest tip de automat este controlat de un dispozitiv care permite alegerea ouălor dorite de către utilizator prin inserarea numărului adecvat de monede și apăsarea unui buton. Aparatul nu poate funcționa pe baza gravitației, din cauza naturii casante a produselor; prin urmare, acesta este dotat cu o serie de compartimente de unde clienții pot ridica suporturile cu ouă.

Sistemul funcționează în special în metropolele asiatice, unde nu există magazine de cartier deschise în permanență, de unde oamenii să-și poată face aprovizionarea atunci când au nevoie. Singurul inconvenient al acestui aparat pare a fi prețul mult mai ridicat față de cel pe care oamenii l-ar plăti la magazin. Dar serviciul merită.

Un astfel de automat s-a deschis recent și în Piața Dacia din Timișoara, urmând ca mai multe aparate să fie disponibile în viitorul apropiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*