Japonia se află în topul țărilor cu cel mai rapid acces la internet, această necesitate resimțindu-se în special într-un mediu cu tehnologie ultra-modernă. În aceste condiții, o companie japoneză a venit cu ideea de a crea o rețea de internet wireless la care utilizatorii se pot conecta prin intermediul telefoanelor mobile.

Firma Asahi Soft Drinks, care a patentat această nouă tehnologie, instalează mii de aparate de vending pe tot cuprinsul Japoniei. Pe viitor, reprezentanții companiei au decis ca fiecare automat să fie dotat cu echipamentul necesar pentru a furniza acces la internet. În această manieră, orice persoană aflată la maximum 50 de metri de un asemenea automat va putea să se conecteze și să navigheze gratuit. Singurul inconvenient al acestui sistem pare a fi deconectarea automată după 30 de minute, însă clienții se pot reconecta fără probleme la rețea.

Oferind acces wi-fi gratuit, compania Asahi dorește să atragă tot mai mulți clienți către aparatele proprii. În plus, pe lângă băuturi și acces la internet, aceste automate vor oferi și informații despre zona unde se poziționează clienții, dar și alte servicii menite să aducă venituri din publicitate companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*