Fabrica de bere braziliană Schincariol, achiziționată recent de japonezii de la Kirin, a instalat primul automat de vending destinat reciclării PET-urilor din țară. Tehnologia prin intermediul căreia utilizatorii pot preda aparatului recipientele goale de băuturi și primi bani în schimbul acestora a fost inaugurată în orașul Jundiai, Sao Paulo.

Trei supermarketuri aparținând lanțului de magazine Boa vor primi șase astfel de automate de reciclare a sticlelor de plastic, acordând clienților reduceri la noile achiziții. După cinci recipiente depozitate, consumatorul primește un cupon, iar la fiecare trei sticle de apă cumpărate, automatul eliberează încă una gratuit.

Aparatul de vending prevăzut cu această tehnologie de reciclare este produs de către Norway‘s Tomra și e distribuit exclusiv în Brazilia de către Susten Trading. Automatele vor colecta toate ambalajele de tip PET, de la cele mai mici până la cele de trei litri, inclusiv recipientele brandurilor concurente.

Aparatul este dotat cu un program care recunoaște recipientele primite și le stochează în anumite compartimente, pentru transport selectiv. Potrivit companiei Susten Trading, investiția inițială pentru importarea aparatelor s-a ridicat la 200.000$, iar profitul va veni din chiria lunara pentru acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*