Parcul național Saguaro din Tucson, Arizona nu va mai permite comercializarea prin intermediul automatelor a apei sau sucurilor îmbuteliate, în efortul de a reduce cantitatea de deșeuri. Parcul Saguaro, localizat în sudul Arizonei este recunoscut pentru protejarea unor specii de lilieci și bufnițe aflate pe cale de dispariție.

Oficialii spun că în parc se reciclează plasticul și aluminiul, menționând că transportul sticlelor ridică problema banilor și a timpului. Eliminând aparatele de vending, administratorii parcului susțin că s-ar putea debarasa de 40% din sticlele reciclate în prezent, ceea ce totalizează circa 15% din deșeurile produse de vizitatori.

Administratorii Sauguaro Park s-au gândit și la o soluție pentru a suplini lipsa automatelor. Vizitatorii vor avea posibilitatea să-și umple propriile recipiente la puncte special amenajate în acest sens.

Saguaro National Park nu este primul caz care interzice aparatele de vending din motive ecologice; anul trecut, au fost interzise sticlele de plastic de unică folosință în parcul național Grand Canyon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*