Brutăria pariziană instalează primul automat de pâine în Paris. Jean-Louis Hetch introduce „brutăria de mâine” prin noul automat de vending care oferă pâine caldă 24 de ore din 24, chiar în fața brutăriei sale propriu-zise din Paris, sector 19.
„Aceasta este brutăria de mâine”, mărturisește Hecht pentru „The Guardian”. Hech locuia deasupra unei alte brutării pe care o deține în Hombourg-Haunt din sectorul Lorraine când îi vine ideea unui automat de pâine ca soluție pentru patronii care îi băteau la ușă după program. „Răspunde unei nevoi reale. Cei care lucrează pe timp de noapte sau dimineața devreme pot achiziționa pâine proaspătă”, spune Hecht. „Pentru mine este o utilitate publică”.
Automatul de vending, care arată similar cu un ATM, conține o unitate de încălzire și 120 de pâini semi-coapte care se rumenesc de fiecare dată când un euro este introdus. După câteva minute, o baghetă aburind este gata de drum. Potrivit Metro, pâinile care nu se vând în 72 de ore nu mai pot fi vândute. Brutăriile comerciale ca bine-cunoscuta La Brea Bakery au furnizat baghete înghețate, semi-coapte, pentru numeroase restaurante, băcănii și brutării din SUA, Regatul Unit și Irlanda. Hecht se așteaptă ca automatele de mașini să crească în popularitate.
„E la fel cum e cu băncile, la început se duceau toți la bancă, acum folosesc ATM-urile. La fel va fi și cu pâinea: astăzi toți se duc la brutărie; mâine toți se vor duce la automate”, mai spune el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*