Biblioteca Națională din Abu Dhabi încearcă diverse metode pentru a-i convinge pe oameni să citească mai mult. Printre strategiile gândite de oficiali se numără vouchere pentru copiii care vin la târgurile de carte, competiții, dar și un automat care vinde cărți.

Ineditul aparat de vending se bazează pe un mecanism similar cu cel clasic, deși modul de eliberare a cărților diferă, pentru a nu le deteriora. Astfel, odată selectată, cartea este împinsă într-un suport care o coboară încet către client.

Noul automat va fi introdus în mall-urile din Abu Dhabi în următoarele două luni. Principala problemă a aparatului este că permite doar selectarea primei cărți dintr-un rând, astfel că cititorul este constrâns să cumpere doar anumite cărți.

Abu Dhabi plănuiește deschiderea unor noi biblioteci în malluri deoarece sunt zone foarte frecventate de rezidenții Emiratelor, în special de adolescenți, publicul țintă al programului. Aparatele vor funcționa inițial pe baza unui card de bibliotecă, după care este posibil ca automatele să primească bani pentru cărți; această măsură ar fi complicată, întrucât cărțile variază foarte mult ca preț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*