O companie din California speră să faciliteze și să controleze, totodată, accesul la marijuana medicală. Dispense Labs, o subdiviziune a Dispensary Group, a lansat Autospense Friday, un automat care eliberează marijuana în scop terapeutic și care arată ca un aparat de vending.

Pentru a-l putea folosi, utilizatorii au nevoie de un card de înregistrare și un cod PIN unic, potrivit lui Joe DeRobbio, fondator și director executiv al Dispense Labs.

După validarea cardului, pacientul are acces la o cameră cu grilaje, monitorizată. Odată intrat, el poate alege varietatea și cantitatea necesară dintr-un ”meniu”. Plata se poate face prin numerar, card de credit sau debit. După efectuarea plății, ușa aparatului se deschide, pentru a permite clienților să-și ia pachetul cu marijuana.

După orele de funcționare, Autospense este disponibil doar pacienților care au fost de acord cu opțiunea de a se amprenta. Amprentele lor vor fi scanate, nu înainte de validarea cardului.

DeRobbio susține că sistemul este unul bine securizat, existând camere video atât în interior, cât și în afară. De asemenea, aparatul este dotat cu senzori și alarme care se declanșează atunci când cineva încearcă o intrare prin efracție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*