Industria de vending din Japonia a fost criticată pentru consumul excesiv de energie electrică. Guvernatorul Shintaro Ishihara a sugerat că numărul automatelor ar putea fi redus drastic.

Operatorii de vending din Japonia sunt nevoiți să economisească energia ca urmare a opririi reactoarelor nucleare, care forțează Japonia să-și drămuiască mai bine resursele.

Reprezentanții industriei de vending susțin că au reformat sistemul, alăturându-se eforturilor de reducere a consumului de energie electrică și implicându-se în ajutorarea comunității în situații de urgență precum cutremurul și tsunami-ul de anul trecut.

Mai exact, producătorii au început să folosească sisteme de iluminare tip LED, iar aparatele au fost izolate corespunzător, pentru a conserva mai bine temperaturile. Totodată, căldura emisă a fost refolosită pentru a încălzi produsele vândute fierbinți. De asemenea, în timpul lunilor de vară, aparatele care eliberează băuturi economisesc energie răcind produsele dimineața și oprindu-se în timpul perioadelor în care sunt solicitate maxim. Toate automatele de băuturi au fost prevăzute cu acest sistem încă din 2003.

Ca rezultat al reformării industriei de vending, consumul de energie este de trei ori mai mic decât în urmă cu două decenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*