Sharjah, Emiratele Arabe Unite, a marcat Ziua Pământului cu lansarea a 10 aparate de vending “inversat” (RVM), ca parte a campaniei de reciclare a orașului. În cadrul evenimentului, au fost acordate premiile myBeeah.

Automatele, care vor fi instalate în locuri cu trafic intens, precum Al Majaz Park sau Al Qasba, acceptă sticle din plastic și recipiente din aluminiu și acordă un punct pentru fiecare obiect depozitat, care poate fi revendicat ulterior. Aparatele au început să fie amplasate în oraș din 22 aprilie, odată cu lansarea portalului online myBee‘ah, făcând parte din inițiativa de a încuraja comunitatea să se gândească la mediul înconjurător.

Portalul va permite oamenilor să se înscrie pentru un program de loialitate și să profite astfel de șansa de a câștiga un premii pentru eforturile depuse în acțiunile de reciclare.

Proiecte similare au fost anunțate anul trecut în Abu Dhabi și Dubai, însă nu s-au materializat în cele din urmă. Aparatele ar fi trebuit să fie instalate și în Sharjah încă din 2011, dar proiectul a fost amânat din motive necunoscute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*