O inițiativă de voluntariat anti-obezitate care vizează industria de vending ia startul în Memphis luna aceasta. Numit ”Million Calorie Match”, proiectul este condus de către Healthy Memphis Common Table, un parteneriat regional, nonprofit pentru sănătate.
Cu ajutorul unei sponsorizări în valoare de 200.000$ din partea Fundației Robert Wood Johnson, misiunea programului este aceea de a reduce valorile calorice ale alimentelor comercializate de automate.
Inițiativa mobilizează antreprenorii, biserica și ONG-urile în vederea adoptării politicilor ce susțin alimentația sănătoasă. Printre recomandări se numără furnizarea produselor cu nivel caloric redus la aparatele de vending, dar și întâlniri organizate în comunitate. De asemenea, organizațiile non-profit sunt încurajate să organizeze programe de exerciții cu localnicii. Scopul este de a strânge minimum 125 de organizații care să facă voluntariat pentru program.
În urma unor studii efectuate de către Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor, Tennessee s-a dovedit a avea cea mai ridicată rată de obezitate adultă în anul 2010- circa 30 de procente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*