Lumea este uimită de viziunea care înconjoară următoarea generaţie de sisteme de plăţi fără numerar (cashless), cum ar fi cardurile bancare contactless şi Near Field Communication (NFC) de pe smartphone-uri.
Specialiștii sunt de acord că tehnologiile de plată fără numerar sunt văzute ca fiind viitorul, oferind consumatorilor flexibilitatea de a face tranzacţii de cumpărare mai rapid şi mai sigur. Jocurile Olimpice de la Londra din acest an se așteaptă a fi un reper important pentru această tehnologie pentru că Parcul Olimpic va fi utilizat în mod experimental sau nu ca mediu pentru plata cu cardurile bancare contactless, pe durata evenimentului.
Tehnologia NFC promite să aducă capacităţile de plată contactless pentru smartphone-uri şi este deja anunțat ca avans major faptul că producătorii de telefoane mobile precum Samsung, HTC, Nokia şi BlackBerry au lansat deja o serie de dispozitive compatibile. Cu toate acestea, proiectele pilot de plată contactless cu smartphone-ul în lume sunt încă departe.
Un obstacol major la adoptarea în masă a cardurilor bancare de plată contactless şi NFC este costul de rulare din hardware compatibil. Problemele de securitate care se referă la utilizarea unui telefon mobil sau card bancar contactless ca un dispozitiv de plată trebuie să fie, de asemenea, abordate serios. Consumatorii trebuie să aibă încredere că informaţiile lor cu caracter personal este asigurat. Eliminarea verificarii codului PIN pentru achiziţii de valoare mică ar reduce timpul de tranzacţionare, dar ar introduce un risc suplimentar de fraudă, care, ar avea impact direct asupra costurilor de tranzacţie.
Provocarea este de a oferi confortul de plată contactless în timp cu reducerea taxelor tranzacţiilor comerciale de procesare, în special pentru achiziţiile de valoare mică făcute la automate.

În timp ce oportunităţi noi şi interesante pot apărea la orizont, dacă vrem să se realizeze pe deplin, atunci atitudinile trebuie să se schimbe. Industria vendingului trebuie să îmbrăţişeze plata fără numerar pentru a ajuta la depăşirea unora dintre cele mai frecvente probleme care afectează industria. Probleme cum ar fi monede blocate, costurile de colectare de numerar, de vandalism şi furt ar putea fi toate de domeniul trecutului, dacă conceptul poate fi făcut să funcţioneze în afara sistemelor închise de utilizatori. Operatorii de vending au nevoie de această schimbare pentru a vedea costurile de manipulare a numerarului trecute ca o justificare pentru trecerea la tehnologii de plată contactless şi, mai important, trebuie să existe o masă critică de utilizatori cu carduri bancare contactless şi telefoane NFC activate.
Există anual miliarde și miliarde de tranzacţii în numerar pentru mai puţin de 10$ în întreaga lume şi furnizorii de tehnologie fără numerar văd acest lucru ca pe un segment foarte atractiv. Aceste inițiative cashless și contactless sunt susţinute de unii jucători destul de mari la nivel mondial, de la Visa şi MasterCard până la operatorii de telefonie mobilă, cum ar fi Orange.
Trebuie să reținem că aceste tehnologii vor co-exista cu tranzacțiile în numerar mult timp.
Locațiile în care efectuăm plăți de-a lungul vieții de zi cu zi sunt variate, de aceea tehnologia evoluează pentru a oferi o gamă largă de opțiuni de plată.
Pregătiți-vă să lasați banii acasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*