Pe 24 Mai, Erwin Wetzel a ținut o prezentare despre noua etichetă franceză “Feel Good: de la Variété dans votre Distributeur” la Tribuna de Alimentație, Activitate Fizică și Sănătate EU, la care EVA este membru fondator. Platforma este organizată de Comisia Europeană și se desfășoară odată la fiecare sfert de an. Aceasta dorește să aducă împreună diferite tipuri de acționari de la reprezentanți ai industriei până la apărătorii drepturilor consumatorilor NGO sau susținători ai stilului de viață sănătos.

EVA și-a luat recent angajamentul de a crește numărul de variante de produse ce pot fi alese din aparatele de vending. Acest angajament se bazează pe eticheta“Feel Good: de la Variété dans votre Distributeur”, care a fost recent lansată în Franța de NAVSA, Asociația Franceză de Vending. Într-adevăr, programul francez își dorește să promoveze diferite tipuri de alimente și de băuturi bazându-se pe recomandările nutriționiștilor, care să conțină mai puține grăsimi, calorii sau zahăr. Ca urmare a recentei interdicții a aparatelelor de vending în școlile din Franța și curenta controversă privind obezitatea, NAVSA a decis să devină proactivă. Având suportul autorităților naționale de sănătate franceze, NAVSA are ca scop încurajarea alegerii și a opțiunilor sănătoase introducând o gamă de produse diferite în aparatele de vending. Un aparat de vendig poate obține eticheta “feel good label” dacă acesta conține cel puțin două tipuri de fructe sau legume, cel puțin două produse care conțin cereale și minimum 4 tipuri de băuturi (apă, sucuri de fructe fără adaos de zahăr, apă ușor mineralizată).

NAVSA are susținerea Ministerului Sănătății din Franța, dar pentru EVA a fost la fel de important să anunțe această veste bună instituțiilor europene. Este important să se comunice cu legislatorii și să le fie explicat ce este vendingul, ce reprezintă și că vendingul NU ESTE cauza excesului de greutate și a obezității în Europa. Acest program va ajuta cu siguranță la promovarea imaginii industriei, ca fiind una de angajament și conștientizare a problemelor privind alimentația, nutriția și sănătatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*