În aceasta ediție de Vending Inside vă prezentăm câteva tendințe internaționale ce ar putea fi de urmat și de către piața noastră de vending. Noi zicem că este posibil ca în următorii 5-10 ani să avem și noi ceva asemănător în România. Pentru cei mai îndrăzneți dintre voi, considerați-o cel puțin o idee de afaceri.

Aparate de Vending cu Graffiti
Graffomat-ul este un aparat de vending destinat artiștilor cu graffiti care doresc să cumpere în ultima clipă. Aveți nevoie de un pulverizator de vopsea, șepci, mănuși sau chiar marcatoare permanente? Acest aparat de vending vă ajută.
Graffomat-ul dorește să promoveze o formă de artă subapreciată prin oferirea de servicii artiștilor cu graffiti care adesea prin munca lor depășesc granițele legislației. Indiferent de timp și loc, Graffomat-ul se asigură că nu veți rămâne în pană de vopsea atunci când “marcați” un vagon sau clădirea unei corporații.

Aparate de Vending pe bază de Energie Solară
Luând în considerare faptul că aparatele de vending răsar peste tot și fiind conștienți de tendința ecologică în expansiune, proiectarea aparatelor de vending pe bază de energie solară era doar o problemă de timp. Aparatul de vending pe bază de energie solară instalat pe un teren de golf din SUA este primul de acest tip și distribuie orice, de la mingi de golf până la băuturi reci.
Folosirea energiei solare este o metodă foarte bună de a proteja mediul înconjurător. Un astfel de aparat de vending poate fi plasat oriunde există lumină naturală fără a mai fi nevoie de o priză electrică în apropierea acestuia. Asta înseamnă că poți avea un aparat de vending cu energie solară în mijlocul câmpului sau pe stradă!

Aparate de Vending cu Alimente Sănătoase

Aparate de Vending cu Lactate
În Italia, există mici cabane cunoscute sub numele de “Latte crudo alla spina”, care sunt aparate de vending cu lapte. Acestea distribuie lapte proaspăt nepasteurizat și sunt peste 1.000 de automate în toată Italia.
Fermele locale sunt cele care furnizează laptele proaspăt care este apoi transportat către aparatul de vending cu lapte dimineața devreme. Clienții însetați pot merge sau conduce până la aceste cabane pentru a cumpăra un litru de lapte la un preț rezonabil.
Implicații – Obiceiurile alimentare de azi se îndepărtează de mesele uniforme de odinioară, și se orientează spre noile restaurante specializate. Bufeturile cu lapte și suc încep să minimalizeze omniprezența cafenelelor și a barurilor. Drept rezultat, companiile din domeniu care sunt dispuse să facă o investiție inițială într-o afacere cu servicii unice de alimente vor culege recompensele.

Aparate de Vending cu Pâine
După cum arată aparatul de vending cu baghete de pâine al lui Jean-Louis Hecht, putem spune că francezii sunt foarte serioși în ceea ce privește pâinea proaspătă. Acesta oferă clienților săi acces facil la baghete la orice oră din zi, astfel că nicio cină nu poate fi ruinată datorită faptului că brutăria este închisă.
Aflat în nord-estul Franței, aparatul de vending al lui Jean-Louis Hecht cu baghete este încărcat cu pâini semi-preparate care, sunt încălzite atunci când sunt cumpărate cu ajutorul cuptorului intern al aparatului. Fiind deja un succes uriaș, acest distribuitor de pâine vinde 4.500 de pâini pe lună prin acest aparat. Având în vedere că oamenii cumpără pizza, diferite feluri de mâncare și chiar crabi de la aparatele de vending, nu este de mirare că pâinea lui Jean-Louis Hecht este la modă în orașele franceze.

Aparate de vending cu Gustări Sănătoase
Calbee, un mare furnizor al magazinelor de cartier și aparatelor de vending japoneze a lansat o linie întreagă de produse vegetariene sănătoase. De anul trecut până azi linia de gustări sănătoase s-a extins la băuturi și dulciuri. Alți furnizori s-au alăturat și ei tendinței, oferind prăjituri din cartofi dulci și budinci din dovleac. Socio oferă produse cu ingrediente proaspete direct de la fermă, cum ar fi chips-urile de cartofi dulci.
Implicații – Aceste aparate de vending cu gustări sănătoase sunt în vest, o reflexie a priorității pentru o viață și o nutriție sănătoase. Aceste alternative ale mâncărurilor nesănătoase sunt ambalate astfel încât să fie atractive pentru copii, dar în același timp bogate nutritiv și gustoase! Școlile și birourile care aduc aceste aparate în spațiile publice vor observa cu siguranță o diferență în obiceiurile de alimentație ale consumatorilor.

Vending cu produse agricole proaspete
Peter-und-Paul-Hof s-a plictisit să își comercializeze produsele la prețuri mici în marile magazine universale. El a dorit să vândă produsele sale eco direct oamenilor, fără o companie de intermedire. Soluția acestei probleme a fost găsită prin colaborarea cu producătorul de aparate de vending Stuewer. Aceștia au creat aparatul de vending numit Regiomat.
Regiomat-ul vinde acum lapte proaspăt, ouă, unt, brânză, cartofi și cârnați, în orașe din întreaga Germanie.

Aparate de Vending cu Fructe
Mulțumită aparatelor de vending ale lui Dole, japonezii au acum o alternativă pentru gustări. Aceste aparate de vending au apărut în iunie 2010 și au fost un succes, epuizând stocul în fiecare zi.
Bananele din aparatele de vending Dole Banana se comercializează fie la bucată, fie la ciorchine de câte cinci. Să sperăm că ideea va migra de aici și va fi importată de toate statele lumii. Aș da oricând o pungă de pufuleți pe un fruct.

Aparate de Vending cu Găini
Aparatul de ouă NOAH (o organizație ce luptă pentru drepturile animalelor) a fost lansat recent pe străzile Americii încercând să le arate oamenilor condițiile de viață ale găinilor din fermele de păsări.
Aparatul de ouă NOAH a fost umplut cu găini care proveneau de la o gamă diferită de ferme. Privitorii curioși au putut vedea cu proprii lor ochi cât de îngrozitor este să fii o găină a cărei scop unic este de a depune ouă toată ziua. Sectoarele erau înghesuite dar până și acestea erau mai generoase decât cele ale găinilor din ferme, chiar dacă legislația stipulează că un singur pui poate ocupa un sector.
Aparatul NOAH cu ouă este cu siguranță unul dintre cele mai inteligente atacuri pe care le-am văzut la adresa tehnicilor folosite de fermierii din fabricile avicole, dar în același timp poate a dat idei de business unora…

Aparate de Vending cu Ouă
Se pare că Japonia le are pe toate, chiar și aparat de vending cu ouă. Deși nu sunt de părere că aparatul de vending cu ouă poate concura cu aparatul de vending cu crabi Shanghai, nu toată lumea are nevoie de crab în fiecare zi. Cât despre ouă, acestea vor fi mereu un aliment de bază în multe gospodării.
Fiecare compartiment conține un coș cu 10 până la 12 ouă. Fiecare coș costă în jur de 3 $. Ouăle provin de la o fermă din apropiere iar fermierul umple aparatul în fiecare zi cu ouă proaspete.

Aparate de Vending cu Legume
Acest aparat de vending japonez cu salată (căci despre ea este vorba), crește salata cu ajutorul becurilor flourescente în loc de lumină solară și poate produce peste 20.000 de salate pe an. Este bine de știu că putem crește salată chiar și în cazul unei ierni nucleare.
Aparatul de vending fluorescent care crește salată este comercializat de Dentsu Facility Management Inc. sub numele de “Chef’s Farm” (Ferma Bucătarului). Acesta se vinde cu apoximativ 90.000 $. Marketing-ul țintește restaurantele care doresc să includă în oferta lor producția la locație.
Marketingul companiei este cel puțin unic, după cum spune website-ul acesteia: “Aceasta este metoda prin care vom crește produse în viitorul post-apocaliptic”. Nu vreau să mă gândesc la asta acum, dar puteți reține ideea…cam scumpă cei drept.

Aparate de vending tip Măcelărie
Măcelăria Izarzugaza din nordul Spaniei a instalat un aparat de vending pentru a-și servi delicatesele din carne. Măcelăria Izarzugaza există de aproape 100 de ani și deține trei magazine în nordul Spaniei. Compania a înregistrat recent un succes răsunător cu vânzările sale de pe internet, așa că au decis să se extindă și mai mult cu aparatul lor de vending cu cârnați. Acesta este un exemplu foarte bun de afacere tradițională care poate ține pasul cu noile tendințe în afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*