Editorial
Text: Vendy

Iată-ne ajunși la o cifră rotundă a numărului de apariții a publicației noastre: 10. Unii poate ar sări în sus de bucurie că în condițiile dificile de astăzi o publicație de nișă ca Vending Inside a ajuns la zece ediții, dar noi n-o să facem asta. De ce? Pentru că încă nu am realizat nimic notabil. Unii se vor arăta surprinși de această afirmație, dar noi așa simțim. Sperăm doar că peste 10-20 de ediții să avem o altă stare, și mai ales ne dorim ca piața de vending să ne dea motive de exaltare.
În această ediție, Vending Inside vă oferă un cover story despre unul dintre cei mai importanți actori din industrie: Strauss România și a sa poveste, “În culisele Don Café”, loc unde veți afla cele mai interesante lucruri despre singurul producător internațional cu fabrică de cafea în România.
“Fenomenul Gri din Vendingul Românesc” este un alt subiect de interes ce vi-l propunem pentru acest număr. E interesant să aflați ce consideră oamenii din vending despre asta, chiar dacă sunt mai puțini decât mă așteptam.
“Idei de vending” este o rubrică nouă ce v-o propunem începând cu această ediție a zecea. E utilă, interactivă și incitantă. Vă punem imaginația și curajul la încercare. Vendingul de la noi suferă de lipsă de originalitate, sau poate mai rău – de lipsă de concretețe a unor idei ce sunt poate bune, dar cărora le lipsește punerea în practică. Dacă poate cerem prea mult făcând apel la originalitate atunci măcar ceea ce există pe alte piețe de vending ar putea fi o “rețetă” ce ar rămâne la latitudinea celor ce o pun în practică s-o facă de succes sau nu și pe plaiurile noastre.
În articolul EVA din această ediție redactat special pentru Vending Inside, vă prezentăm “Agenda de lucru a European Vending Association în toamna lui 2012”.
Ovidiu Tunaru, Country Business Manager Nestle Professional ne declară într-un interviu în exclusivitate că „Piața de vending din România se află în plin proces de maturizare”.
Care este relația dintre franciză și vending veți afla în cadrul articolului “Fii propriul tău șef!”. “Vendingul japonez” și “Materii prime în vending” sunt subiecte ce-și continuă parcursul firesc și în această ediție. Cât privește Istoria Vendingului aflați că aceasta a avut un pilon de bază în Istoria Bulk Vending și atunci mi se pare normal să acordăm o atenție specială acestui “dinozaur” al afacerilor cu vending.
La final vă sugerăm să citiți una dintre poveștile de succes ale vendingului din țara noastră: «Vendingul estival cu lapte – O poveste cu și despre văcuțe». Mihai Petcu de la Ferma de Lapte este protagonistul acestui story original.
Dragi cititori, după 10 ediții de Vending Inside reluăm invitația pe care am făcut-o și cu ocazia primei ediții, dacă aveți ceva de comunicat, sau dacă vreți să ne criticați, sau pur și simplu aveți ceva de spus nu ezitați s-o faceți scriindu-ne pe adresele: office@vendinginside.ro sau redactia@vendinginside.ro.