În timpul verii, mediul instituţional din Bruxelles, ca şi în multe ţări, lucrează în linişte, în special Parlamentul Uniunii Europene. Acesta este momentul când EVA are avantajul oferit de “modul adormit” al UE, pregătindu-se activ pentru a doua parte a anului, care este una foarte ocupată.

Într-adevăr, European Vending Association elaborează în prezent o luare de poziție privind cerințele sectorului vending în cazul soluţiilor de plată de Debit/Credit contactless, ca răspuns la Cartea Albă privind Plățile prin Mobil, a Consiliul European al Plăţilor. Vrem să explicăm că o serie de întrebări tehnice și comerciale încă necesită răspuns, chiar dacă suntem conştienţi că soluțiile de debit/credit fără contact (contactless) oferă o îmbunătăţire promiţătoare a soluţiilor bancare curente.

În lunile următoare, instituțiile europene se vor ocupa, de asemenea, de regulamentele care vor atinge aspectul tehnic al aparatelor de vending: de exemplu, legislația privind gazele fluorurate cu efect de seră sau cerințele de eco-design pentru aparatele de vending. Sarcina noastră va fi să monitorizăm măsurile propuse şi apoi să oferim aportul nostru, pentru a ajunge la un rezultat care va fi satisfăcător atât pentru autorităţi, cât și pentru industrie.

Studiul pieței europene de vending
Acum sunt disponibile cifrele şi tendinţele cheie ale pieței Uniunii Europene în ce privește vendingul, pentru ultimii doi ani. Membrii EVA au acces liber şi deplin la Raportul European, precum și la cele 21 de profiluri individuale pentru fiecare ţară. Raportul include o analiză economică din 2003 până în 2011, volumele de vânzări, preţuri medii de vânzare, precum şi un număr de alte observații cheie privind piaţa europeană.
David Hoskin, care este de mulți ani președintele EVA, și care efectuează recensământul anual al pieței de vending al Marii Britanii pentru AVA, a petrecut luni de zile, vorbind cu experţii fiecărei piețe, construind modele și o metodologie solidă, verificând în mod regulat datele, sub conducerea Președintelui Comitetului de Date de Vending EVA și membru CE, Jan Marck Vrijlandt (Selecta).
Rezultatul este un Raport European, construit pe baza a 21 de profiluri individuale de ţară, actualizate.

Raportul European oferă 10 seturi cheie de cifre şi statistici din piaţa de Vending:
1. Baza totală a unităților aparatelor de vending de 3,8 milioane de aparate şi cum sunt acestea defalcate pe diferite țări;
2. Aproape 80% din baza de unități este distribuită în primele 6 țări lidere de piață;
3. Raportul oferă apoi o defalcare detaliată a aparatelor cu produse calde, reci şi cu gustări (snack);
4. Proporţia de aparate transportabile și aparate tip masă, care este de aproximativ 50%-50% şi arată o tendinţă clară spre mai multe aparate tip masă, pentru a se face faţă la trendul privind micșorarea spațiilor de muncă;
5. Cifra de afaceri pentru numărul de aparate și perioada luată în discuție este în jur de 11 miliarde de euro;
6. Rata de lucrători pe aparate de băuturi calde variază de la 36 la 140 de lucrători pe aparat în cele 6 țări lidere de piață;
7. Proporția aparatelor de băuturi calde şi celor de gustări, arătând oportunităţi de creştere semnificativă;
8. Primii 5 operatori din Europa şi cota lor de piață;
9. Statutul de consolidare pentru fiecare dintre cele 21 de piețe;
10. Observații cheie bazate pe toate aceste cifre şi prognoze.

Fiecare profil individual arată:
1. Numărul de aparate;
2. Preferinţe, spre exemplu, tipuri de cafea;
3. Evoluția vânzărilor;
4. Tranzacțiile automate, mai precis numărul de tranzacții;
5. Tendințele prețurilor;
6. Clasamentul primilor 5 operatori;
7. Observații cheie.

Membrii Asociaţiilor Naţionale pot cumpăra orice parte a studiului de piață pentru o taxă nominală, în timp ce non-membrii pot cumpăra, de asemenea, raportul, fie ca un pachet complet sau doar o parte din acesta.

Pregătirea pentru expozițiile de vending ale toamnei EVA va sprijini şi se va alătura membrilor săi la expozițiile:
3-4 octombrie, Vending Polonia;
24-26 Octombrie, Vending Paris; European Vending Association va prezenta piaţa şi tendințe legislative și, de asemenea, va modera Masa Rotundă a Asociaţiilor Naţionale.
08-10 noiembrie, Vending Expo România

Ca în fiecare an, EVA va ţine Adunarea Generală din Bruxelles, urmată de un atelier de lucru pe 13-14 decembrie. Tema acestui an este “O Strategie Europeană pentru Vending”. Asiguraţi-vă că ați trecut-o în agenda dumneavoastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*