Dacă crezi că aparatele de vending ce distribuie gustările tale favorite sunt un bonus, mai gândește-te o dată. China a mărit miza recent și a dezvăluit primul aparat de vending cu aur, plasat în aglomeratul cartier de cumpărături din Beijing.
Cumpărătorii de ultra-lux de pe strada Wangfujing pot introduce numerar sau pot folosi cardul bancar pentru a retrage batoane sau monede de aur de greutăți diverse la prețurile marcate.
Fiecare retragere de aur se plafonează la 2,5 kilograme (5,5 lire) sau un million de yuani (aproximativ 156.500$). Aparatul a fost lansat sâmbătă pe 25 Septembrie de Beijing Agricultural Commercial Bank (Banca Comercială Agricolă din Beijing) și o companie de comerț cu aur. Acestea speră să introducă în următorii câțiva ani încă 2.000 de asemenea aparate. Acestea pot fi accesate numai în cluburi private și bănci.
“Locuitorii Asiei au o preferință unică pentru aur, în special în China și India, iar canalele de investiții din China sunt mult prea înguste în prezent,” spune președintele companiei, Zheng Ruixiang.
“Depunerea depozitelor rezidenților în depozite de aur poate reduce fluxul de numerar și poate reduce presiunea pusă pe prețurile bunurilor,” adaugă acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*