Compania Alcor Invest 2000, un jucător important în domeniul vânzării automatelor de vending şi espressoarelor profesionale, a organizat in data de 25 Octombrie la Hotel Pullman un eveniment special, lansarea parteneriatului de distribuţie pentru România cu compania italiană Coges, unul dintre liderii europeni în producţia sistemelor de plată pentru automatele de vending.
Parteneriatul de afaceri anunţat de cele două companii vizează importul, distribuția și asistența tehnică specializată pentru sistemele de plata comercializate de către cele doua companii.
În cadrul evenimentului, Alcor a prezentat sistemele de plată pe care Coges le va lansa în premieră în România, o dată cu consolidarea poziției prestigioasei companii italiene pe piaţă. Sistemele de plată care au fost prezentate în cadrul evenimentului includ dispozitive de plată în numerar (cititoare de bancnote, monede) sau fără numerar (pe baza cheilor și cardurilor electronice). Parteneriatul pentru România va include soluţii de finanţare pentru achiziţionarea sistemelor de plată în rate şi softuri de programare şi update oferite gratuit operatorilor locali.
“Motivaţia intrării noastre, în premieră, pe piaţa din România a fost identificarea unui partener capabil să promoveze produsele noastre într-un mod corect, să ne transmită mesajul, pentru că noi credem în oferirea de soluţii de calitate care includ un produs bun, dar şi un serviciu bun. Cel mai important este să promovezi aceste soluţii într-un mod profesionist. Din acest motiv am decis să demarăm această cooperare cu Alcor. Filosofia Alcor este compatibilă cu filosofia Coges. Cred că piaţa românească este plină de oportunităţi neacoperite în acest moment, este o piaţă bună în zona Europei de Est“, a declarat Lorenzo Giuliani, Export Manager Coges S.p.A.
“Firma Alcor reprezintă în România mai multe companii de renume internaţional, cum ar fi WMF Germania, SCHAERER (Elvetia), FAS International, DallaCorte (Italia), iar acest lucru cred că a fost mai mult decât o recomandare pentru Coges, alături de o foarte bună cunoaştere a pieţei de profil şi experienţa noastră de peste 15 ani în domeniu. Alcor şi Coges împărtăşesc aceleaşi valori, au o politică orientată către client şi ţintesc relatii comerciale pe termen lung, iar acest lucru nu este posibil decât cu produse şi servicii post-vânzare de calitate. Coges este un brand binecunoscut de firmele de vending din România, aşa că nu ne va fi foarte greu să câştigăm şi să loializăm cota noastră de piaţă. Ne dorim o colaborare pe termen cât mai lung şi cred că vom reuşi în cel mai scurt timp să facem cunoscute avantajele extraordinare oferite de Coges şi mă refer în primul rând la faptul că toate softurile de programare şi update sunt oferite gratuit, lucru care generează o mare independenţă operatorilor din vending din perspectiva service-ului, la care contribuie şi construcţia modulară a sistemelor de plată Coges, pentru o mentenanță facilă şi eficientă“, a declarat George Mihalcea, Sales Director Alcor.
La rândul său, Adrian Neagu, Managing Director Alcor a menţionat: “Parteneriatul cu Coges deschide noi provocări companiei noastre şi ne onorează. Coges este un nume puternic, cu tradiţie şi o viziune solidă de afaceri. Aşa cum au menţionat şi partenerii noştri, filozofia Alcor este compatibilă cu filozofia Coges, întrucât şi noi ţintim ca atât produsele pe care le vindem cât şi serviciile asociate sa fie de cea mai inalta calitate, perfect viabile şi funcţionale pentru clienţii noştri”.
Despre Alcor Invest 2000 România:
Alcor s-a înfiinţat în 1991, având ca obiect de activitate importul şi vânzarea de echipamente profesionale pentru prepararea băuturilor calde, a distribuitoarelor automate de tip vending şi a sistemelor de plată. Compania oferă suport tehnic şi servicii de consultanţă specializată la nivel naţional pentru toată gama de echipamente de automate vending şi espressoare profesionale. În 1996 a început promovarea sistemului pentru prepararea băuturilor calde Fountain, iar în 1998 a lansat sistemul Miko pentru preparea cafelei filtru. Perioada 2005-2006 marchează lansarea pe piaţa locală a espressoarelor super-automate WMF şi Schaerer. În 2007, Alcor anunţă lansarea automatelor vending FAS. Începând cu anul 2006, compania a implementat Sistemul de Management al Calităţii, obţinând certificarea ISO 9001.
Alcor îşi propune să ofere clienţilor săi o gamă diversificată de servicii în domeniul vânzării echipamentelor pentru băuturi calde, precum şi în domeniul operării cu distribuitoare automate de produse, la un înalt nivel calitativ.

Despre Coges S.p.A:
Compania italiană Coges S.p.A. face parte, începând din 2005, din Azkoyen Group, unul dintre liderii europeni în domeniul sistemelor de vending, sistemelor electronice de plată şi sistemelor de securitate şi control. Azkoyen Group a fost fondată în 1945, iar acţiunile sale sunt tranzacţionate la Bursa de Mărfuri din Madrid din anul 1988. În 2011, cifra de afaceri a grupului format din 5 companii a atins cifra de 130 milioane de Euro.
Coges S.p.A. proiectează, produce şi comercializează o gamă completă de sisteme de plată. Cu peste 35 de ani de experienţă în industria de vending, Coges şi-a propus să devină producătorul lider în Europa al sistemelor de plată automate şi micro-sistemelor de plată securizate. Sediul administrativ al companiei este la Schio, Vicenza.
De asemenea în cadrul evenimentului revista noastră a avut plăcerea de a lua un scurt interviu domnului Lorenzo Giuliani:
Vending Inside: De ce aţi ales Alcor să fie partenerul dumneavoastră în România?
Lorenzo Giuliani: Motivul principal este că ne căutam un partener care să fie capabil să promoveze produsele noastre în modul corect, să ne transmită mesajul, pentru că noi credem în oferirea de soluţii de calitate, care includ un produs bun, dar şi un serviciu bun. Credem că este cel mai important să promovezi aceasta într-un mod profesionist şi din acest motiv am decis să începem această cooperare. Ne-am dat seama că filozofia Alcor este compatibila cu filozofia Coges.
V.I: Cum vi se pare piaţa românească?
L.G: Cred ca piaţa românească este plină de oportunitaţi. Este o piaţă bună în zona Europei de Est, şi sunt multe oportunitaţi neacoperite în acest moment. Cu siguranţă că exista o serie de bariere logistice am călătorit în ţară şi am vazut că, comparativ cu alte pieţe, aici în România infrastructura nu este pusă la punct. Probabil aceasta este o barieră pentru explorarea de noi oportunităţi. Cu siguranţă însă, sunt multe oportunităţi pentru viitor. Această piaţă poate creşte, şi modul corect în care se va întampla asta este să acţionezi profesionist. Sentimentul meu este că în acest moment firmele se luptă mai ales cu preţul, fară a se da suficientă atenţie altor elemente importante de business. O companie care este capabilă sa transmită şi să promoveze o cultură a profesionalismului va avea doar de câştigat în această piaţă.
V.I: O ultimă întrebare: vă rog să definiţi produsele dumneavoastră în câteva cuvinte.
L.G: Calitate, design, uşurinţă în utilizare, siguranţă, un bun echilibru între preţ şi calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*