Coca-Cola (Japonia) Co. Ltd., cei 12 parteneri ai săi de îmbuteliere și alți colaboratori ai sistemului Coca Cola din Japonia au hotărât să instaleze aparate de vending care luminează afișajul produselor cu LED-uri, astfel că toate noile aparate vending ce vor comercializa băuturi la cutii sau pet-uri achiziționate începând din toamna lui 2012 vor beneficia de acest sistem. Această decizie a fost luată conform principiului de ghidare a afacerii globale Coca-Cola, “Trăiește pozitiv,” și face parte din inițiativele companiei privind mediul înconjurător pentru o societate durabilă.
În comparație cu lumina fluorescentă, lumina LED-urilor reduce consumul de energie în medie cu 70%. Coca-Cola a cooperat în planuri de acţiune voluntară din industria de băuturi răcoritoare, precum şi în diferite măsuri pentru a îmbunătăţi funcţiile de economisire a energiei şi pentru introducerea de noi tehnologii, consumul anual de energie pentru aparatele de vending a fost redus cu aproximativ 66% în ultimii 10 ani. Acum, cu economisirea consumului de energie realizat de aceste modificări de iluminare, sistemul țintește la o și mai mare reducere a consumului de energie electrică.
Purtând responsabilitatea liderului în industria de băuturi, Coca-Cola s-a angajat activ în inovarea aparatelor de vending. Aceste eforturi includ prevenirea încălzirii globale prin promovarea modelelor HFC-free, introducerea de tehnologii de economisire a energiei, și implementarea aparatelor de vending cu așa-zisă “contribuție socială” care reliefează dezastrele și caracteristicile donației, precum și prin aparatele cu panouri solare sau acoperișuri ecologice.
Coca-Cola se va strădui proactiv și continuu pentru îmbunătățirea stării mediului înconjurător și pentru ca aparatele lor de vending să realizeze o creștere a afacerilor care rezonează cu o societate durabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*