În Japonia, mii de victime ale cutremurului și-au părăsit anul trecut casele și în graba lor spre supraviețuire au lăsat în urmă cardurile de numerar. Din fericire, o bancă a găsit soluția, ATM-uri ce folosesc scanarea palmei pentru a emite banii. Anunțul vine în urma unei probe efectuate în decembrie anul trecut de Kraft pentru aparatele de vending iSample, care folosesc un scaner biometric pentru a ‘citi’ vârsta și genul persoanelor aflate în fața aparatului, și astfel acestea vor servi adulții și vor refuza copiii.
Cele două aparate au fost testate în Shedd Aquarium din Chicago și South Street Seaport din New York. Tehnologia biometrică este deja testată și de alte companii ca Gillette, raportează Daily Mail.
Scanerul folosește date biometrice pentru a ‘ghici’ vârsta persoanelor, împărțind adulții în patru ‘categorii de vârste’. Un alt software a demonstrat deja că poate ‘ghici’ vârstele cu o acuratețe de 5 ani. Între timp, folosirea sistemelor de securitate biometrice pe laptopurile de acasă, devine din ce în ce mai populară. De exemplu, noile modele HP, și anume DV6 și DV7, au drept caracteristică securitatea prin scanarea degetului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*