Editorial
Text: Vendy

A venit toamna și nu ne pregătim neapărat de cules, ci de comunicat noi informații despre evoluția pieței de vending de la noi și din lume. Ce s-a întâmplat în ultimele 2 luni în vending regăsiți în ediția 11 a revistei noastre.
Spre exemplu am profitat de vizita domnului Maarten Pakvis în România din această toamnă și i-am luat un foarte interesant interviu celui care ocupă poziția de Export Manager în cadrul companiei FAS International S.p.A. și este responsabil pentru zonele Europa de Nord, Europa Centrală și de Est, și câteva țări din Orientul Mijlociu. Experiența sa în industria de vending datează din anul 1998, iar din 2007 lucrează la FAS International. FAS are ca și partener pentru România, firma Alcor, colaborare ce datează încă din anul 2007. Citiți mai multe despre acest subiect la “cover story”.

“Fenomenul Gri din Vendingul Românesc” a ajuns la episodul 2. Promisiuni multe de comunicare pe acest subiect, răspunsuri puține și aceeași concluzie: “ne interesează să ne spunem părerea, dar…n-avem timp, suntem ocupați, vă sunăm noi.”
Idei de Vending continuă și cu alte propuneri de business pentru întreprinzătorii noștri: automate de vending cu chips-uri din fructe, produse presate și coji de fructe; tatuaje, jocuri puzzle, produse promoționale, sau aparate cu “mâncare sănătoasă” (budinci, iaurturi, morcovi, fructe de mare, prăjituri de casă, mâncare vegetariană).
EVA va organiza în 14 decembrie 2012 un workshop cu subiectul: “O Strategie Europeană pentru Vending” și vă oferă 7 teme de discuție la mesele rotunde ce vor fi organizate. Înscrierile sunt deja deschise pe: http://www.vending-europe.eu/en/events/eva-conferences/
Vă mai prezentăm lansarea de către Alcor a parteneriatului său cu firma Coges care a fost reprezentată la eveniment prin dl. Lorenzo Giuliani, export sales manager.
Revista noastră a considerat necesar să ofere posibilitatea organizatorilor Vending Expo să comunice pieței de vending de ce s-a amânat ediția ce trebuia să aibă loc în noiembrie în acest an și, cu această ocazie am analizat împreună cu Anton Vlad situația din prezent a industriei de vending din România. Din câte veți afla din acest interviu, următoarea expoziție va fi organizată în luna mai 2013.
Pe lângă serialele noastre dedicate cafelei, istoriei vendingului, materiilor prime sau vendingului japonez vă prezentăm și un articol interesant despre Tendința Globală pe Piața Băuturilor în anul ce urmează și un articol internațional despre aparatul de vending care îți spune ce ar trebui să bei și afișează numărul de calorii al băuturilor.
Sperăm că subiectele alese pentru această ediție vă vor ostoi setea de citit despre vending, iar dacă nu, atunci intrați pe www.vendinginside.ro și mai trageți o doză și de acolo. Dar aveți grijă să nu luați o supradoză. Nu ne vom face vinovați decât pentru subiecte de vending de cea mai bună calitate, dacă căutați altceva…nu ne citiți pe noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*