Numai designul unui aparat este cel care provoacă prima şi cea mai importantă impresie a cumpărătorului…
Cât de important este designul în industria de vending? La prima vedere, este doar unul dintre lucrurile suplimentare și nu cel determinant. Toată lumea înţelege că cel mai important lucru este ceea ce oferă aparatul înapoi. Dar rezultatele ofertei depind de un număr mare de factori componenți. Numai designul unui aparat este cel care provoacă prima şi cea mai importantă impresie a cumpărătorului.
Uitați-vă la operatorii vending europeni sau japonezi, aceștia oferă prioritate aspectului exterior al aparatelor, armonia acestora cu mediul înconjurător fiind foarte importantă. Nu ar trebui să uităm că aparatele de vending nu sunt o senzaţie pentru consumatori, dar de obicei și prin urmare, nu produsul este cel care atrage foarte tare un cumpărător cu experienţă, ci designul.
Aspectul exterior al echipamentului nu este important numai pentru a atrage consumatorii, ci și proprietarul din zona de vânzare în care este amplasat aparatul. Aparatul de vending trebuie să aducă un plus plăcut în zonă, și nu trebuie să fie neapărat cea mai atractivă parte a acesteia. Designul echipamentului ar trebui să satisfacă, de asemenea, și interesele operatorului de vending. La cumpărarea aparatelor, proprietarul rețelei de aparate de vending trebuie să fie sigur că automatele de vending nu vor deveni demodate în câțiva ani.
În mai mult de 100 de ani de istorie a industriei de vending, aparatele de vending au trecut printr-o mare varietate de stiluri şi materiale, metode de fabricaţie şi forme luându-se în considerare aspecte precum confortul, siguranţa şi întreţinerea.
Aparatele de vending din zilele noastre sunt făcute în stil urban. Designul aparatului de vending în stil urban înseamnă metal, sticlă securizată, linii simple drepte, culori liniştite. Stilul urban este un stil de oraș modern, de aceea acest tip de aparat va armoniza cu orice loc, de la clădirile de birouri pâna la staţia de metrou.
Oţelul şi sticla dau un aspect modern aparatulului, acestea subliniază simplitatea și eleganța. Datorită lipsei detaliilor suplimentare întreţinerea este uşoară. Invulnerabilitatea la vandalism este, de asemenea, foarte importantă.
Un aparat de vending trebuie, fără îndoială, să se potrivească liniei altor aparate.
Un aparat de vending modern are trei componente:
Forma – clasică, panouri universale reglabile, linii drepte.
Material – sigur, modern, practic, invulnerabil la vandalism.
Metoda de fabricație – tehnologie avansată, calitate înaltă.
Drept rezultat avem: un design perfect, care nu trebuie să a fi ascuns sub autocolante sau plastic de decor. Aparatele cu un astfel de design sunt cele europene şi americane recunoscute, în general, peste tot în lume.
Hai să discutăm în detaliu ideea de design în funcție de zona de vânzare. În prezent, în cele mai multe cazuri, aparatele de vending trebuie să fie adaptate la condiţiile reale ale spaţiului de vânzare. Mai întâi de toate, trebuie să găsim un loc potrivit pentru a amplasa aparatul. Uneori se întâmplă, să nu existe niciun spaţiu pentru amplasarea unui aparat de vending într-un spațiu cu vad comercial și clienţi numeroși. Deci, de foarte multe ori lipsa de spaţiu este motivul pentru care amplasarea unui aparat de vending este refuzată.
În acelaşi timp, pentru un aparat nu este suficient doar un metru pătrat. În funcţie de tipul de furnizare a energiei electrice sau de alimentarea cu apă necesare, oferta de servicii suplimentare de vending sau nevoia de achiziţii confortabile, sunt importante.
Fiecare aparat de vending trebuie să aibă o poziţie specială pentru a satisface atât cerinţele estetice cât şi pe cele economice.
Teoretic, atunci când proiectăm designul unui centru comercial sau de divertisment, amplasarea aparatelor de vending trebuie să fie bine gândită și hotărâtă în prealabil. În acelaşi stadiu, are loc și munca de asigurare a securității aparatului.
Astfel, în timp ce proiectăm un centru comercial, o sală de conferințe sau un cinema ar trebui să luăm în considerare și aparatele de vending. Urmaţi regula “aparatele de vending vând orice” şi sortați aparatele necesare, apoi includeți-le în spațiul de vânzare, prin design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*