Piața de automate de vending înregistrează în România un număr de mai multe zeci de mii de aparate poate spre sute de mii, ceea ce ne duce cu gândul că în aproape 23 de ani de vending românesc există suficient de multe aparate de vending care au îmbătrânit sau erau deja “sleite” de puteri când au fost aduse la noi, știindu-se că piața de second-hand este una foarte activă la noi. Așa că ni s-a părut firesc să realizăm un scurt articol dedicat felului în care ar trebui să gândim “pensionarea” definitivă a acestor bunuri realizate, spre norocul nostru, din materiale reciclabile (metal, sticlă, plactic sau carton-hârtie).

Din moment ce școlile şi birourile lucrează la eliminarea alimentelor nesănătoase şi a băuturilor carbogazoase, multe dintre acestea încearcă să scape de aparatele lor de vending atât la noi cât și în lume. Deoarece, în general, aparatele de vending sunt realizate din oţel şi plastic, acestea pot fi reciclate. Aparatele de vending sunt echipamente costisitoare, deci înainte de a decide să reciclați unul, trebuie să luați în considerare și alte opţiuni de a îl folosi, pentru a preveni să le spunem “remuşcările reciclării.” Puteţi vinde gustări sănătoase şi băuturi, cum ar fi covrigei şi sticle de apă, în loc de chips-uri încărcate de calorii şi băuturi carbogazoase.

Deconectaţi de la sursa de energie aparatul de vending pe care doriți să îl reciclați. Eliminați orice alimente sau băuturi care se află în acesta. Aparatul trebuie să fie gol pentru a fi reciclat.
Curățați aparatul de orice murdărie sau resturi înainte de a îl recicla. Elementele murdare nu pot fi reciclate în material nou. Asigurați-vă că echipamentul este într-adevăr din plastic şi oţel sau nu există și alte materiale reciclabile înainte de a încerca să îl reciclați. Un autocolant sau dispozitivul de etichetare ar trebui să va spună din ce este fabricat. Consultați manualul automatului pentru mai multe informații cu privire la materialele acestuia.

Identificați și separați metalul de sticlă sau de plastic și de hârtie înainte de a duce aparatul de vending la reciclat. Sunt unele companii sau centre de colectare care fac acest lucru pentru dumneavoastră, dar mai întâi trebuie să vă informați că așa este și abia apoi încărcați pentru drum automatul.
Contactați firmele care se ocupă de deșeuri din județul / sectorul dumneavoastră pentru informaţii despre modul de reciclare a obiectelor voluminoase. Dacă aveţi o utilitară sau o mașină mai mare cu care puteți duce aparatul dumneavoastră la unitatea de colectare a deșeurilor atunci faceți acest lucru. Dacă nu, întrebaţi despre politica de preluare pentru elemente mari. Unele centre de reciclare vă vor instrui cum să aduceți elementul sau elementele ce vor fi reciclate la un centru local care poate procesa elemente mari, sau se poate programa săptămânal sau lunar o camionetă pentru obiecte voluminoase. Urmați recomandările centrului pentru a vă asigura că înstrăinaţi automatul în mod corespunzător.
Aduceți automatul la o fabrică de reciclare locală, dacă centrul de reciclare deşeuri al județului dumneavoastră vă instruieşte să faceți acest lucru. Va trebui să furnizați un act de identitate şi poate va fi nevoie să plătiți o taxă de reciclare pentru aparatul dumneavoastră. Apelați telefonic în prealabil fabricile locale de reciclare pentru a afla care dintre acestea acceptă aparate de vending, dacă există taxă de reciclare și care este aceasta.

În general, informați-vă înainte de a demara o acțiune de reciclare a automatului dumneavoastră de vending.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*