Japonia, bineînțeles!

Mi-am luat slujba în serios și am început să cutreier orașele nipone în căutare de noi aparate de vending cu care să încerc să vă șochez, dar prin care să înțelegem puțin și atracția asta nebună a lor față de mașini în general, lucru cu care încerc să vă familiarizez și pe voi.

Aparatul de Vending cu Biciclete
Se știe: toți asiaticii au o afinitate pentru mersul pe bicicletă astfel încât acest stand urban de închirieri de biciclete a fost unul dintre câştigătorii premiilor Spark 2007 de Design & Arhitectura. Aparatul ar trebui sa funcționeze ca un U-Haul, cu excursii doar dus, spre alte standuri. Bicicletele sunt echipate cu cipuri RFID pentru a le putea ține evidența. Deci, acum, un buzunar de mărunt, vă poate aduce un Snickers, o melodie, sau o bicicleta subdimensionată.
Închirierea unei biciclete este o modalitate bună de a circula prin Tokyo, dacă doriţi să economisiți banii de combustibil şi să nu rămâneţi blocat în ambuteiaje de trafic. Distribuitorul ecologic de biciclete le oferă japonezilor posibilitatea de a circula fără mașinile personale, aducând cu fiecare vânzare, o contribuție la salvarea planetei.

Aparatele de Vending Japoneze cu Băuturi Gratuite
Ştiaţi că în Japonia există 2 situaţii în care puteţi obţine gratuit băuturi de la un aparat de vending? Una dintre acestea, este aceea în care cumpărați o băutură de la un aparat de vending echipat cu o caracteristică pe care ei o numesc “ruleta”. Banner-ul de pe acest aparat spune “apasă cu noroc şi primești încă o cutie!” Chiar dacă nu puteți citi japoneza, tot ce trebuie să faceți este să căutați cei 4 șeptari ce se află tipăriți în dreapta acestui aparat, în stilul aparatului de slot machine.
Doar introduci banii şi în funcţie de tipul aparatului, luminile de sub butoanele de selectare a băuturii vor începe să se aprindă în secvenţă. Dacă aveți noroc, la apăsarea butonului de selectare, ledul situat pe partea dreaptă a maşinii va arăta 4 şeptari la rând. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci veţi putea alege încă o băutură (indiferent cât de mult ar costa), dar trebuie să o alegeţi în termen de 30 de secunde.
Producătorul de băuturi Dydo explică faptul că au ales această caracteristică ca o modalitate de a mulţumi clienţilor lor.
Pe ecran puteţi vedea numărul 10 într-un cerc. Dacă deasupra acestuia scrie “am rămas fără rest” și dacă la cumpărarea unei băuturi aşteaptați câteva monede de 10 yeni înapoi, ei bine … în acest caz nu le veți obține, deoarece acestea, nu se află în aparat.
Acesta este un aparat Dydo la care puteţi câştiga puncte pe măsură ce cumpărați mai multe băuturi. Punctele pot fi schimbate pentru diverse bunătăți. Nu toate aparatele de vending vor avea numere în stilul aparatelor slot machine – uneori puteți întâlni simboluri diferite, cum ar fi spre exemplu niște fete drăguțe.
O altă modalitate de a obţine băuturi gratuite de la un aparat apare într-o situaţie în care, probabil, nu vreți să vă aflați – în timpul unui mare dezastru, spre exemplu cutremurul din martie 2011. Multe aparate de vending sunt echipate cu caracteristica de a servi băuturi gratuite în timpul unei catastrofe. După cum am explicat anterior, aparatele de vending pot fi închiriate de oricine. În majoritatea cazurilor, aparatele de vending sunt deţinute sau închiriate de către persoane necunoscute şi nu neapărat de un producător de băuturi. Proprietarul este cel care poate să decidă dacă dorește să activeze această caracteristică, dar am auzit că, în timpul cutremurului din martie 2011, multe aparate de vending au avut caracteristica activată.
Îmi plac aparatele de vending japoneze – sunt peste tot şi sunt bine alimentate – spre deosebire de cele pe care le-am folosit în Europa – unde nu știi niciodată dacă vei primi ceva înapoi după ce introduci banii.

Robotul de Vending cu Înghețată
Yaskawa-kun este un robot de vending cu înghețată care îi impresionează pe amatorii plimbărilor în parc și pe turiştii aflați în Tokyo Summerland din Japonia. Robotul de Vending serveşte într-un mod foarte precis ceea ce pare a fi o înghețată foarte fină, deşi face acest lucru mai lent decât un funcționar al unui stand tipic.
Există un panou digital de comandă, care vă oferă opţiuni de alegere a aromei, topping-ului, cupei sau cornetului, iar apoi Yaskawa-kun se pune pe lucru. Oare acest robot de vending cu înghețată înseamnă sfârşitul magazinelor de înghețată așa cum le știm azi? Nu se stie niciodată.

Aparatul de Vending Biometric Hitachi
Aceste aparate de vending biometrice vor apare în curând probabil în fiecare colţ al globului.
Acest aparat nu necesită bani numerar, aparatele de vending biometrice Hitachi utilizează pur şi simplu sisteme de autentificare biometrice a venelor degetului. Clientul nu trebuie decât să îi arate degetul aparatului de vending biometric Hitachi.
Ei bine, aparatul de vending Hitachi scanează degetul clientului şi dacă persoana este înregistrată, preţul apei sau a gustării va fi dedus de pe un card de credit ales.
Companiile pot atrage potenţiali cumpărători prin oferirea de accesorii tehnologice pentru produsele lor deja stabilite. Dorința de a face parte din schimbarea şi dezvoltarea tehnologiei le provoacă consumatorilor dorința de a cumpăra articole de care nu au fost interesați anterior. Confortul oferit de aparatele de vending cashless le oferă clienţilor o experienţă unică şi practică la cumpărare.

(va urma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*