În timp ce popularitatea imprimantelor 3D cunoaște o explozie în vânzări datorată faptului că aceste aparate sunt din ce în ce mai ieftine, rămân totuși dincolo de puterea de cumpărare a studenților. Dar, datorită aparatului de vending cu imprimantă 3D DreamVendor aflat în incinta Colegiului de Inginerie Virginia Tech, studenții de aici nu trebuie să-și facă asemenea griji financiare atunci când doresc să-și transpună ideile în realitate. (Și nu, aparatul nu comercializează imprimante 3D.)
Creația Laboratorului DREAMS al universității Virginia Tech, DreamVendor este o stație interactivă de imprimante 3D alimentată de patru imprimante Makerbot Thing-O-Matic 3D ce a fost descrisă ca “un aparat de vending cu un inventar infinit.” După ce studenții își încarcă în aparat proiectele (desenele) cu format de fișier Makerbot .s3g printr-un card SD, aceștia selectează modelul dorit folosind panoul de control al aparatului și proiectele selectate vor fi imprimate și distribuite în tava de recuperare.
Mulțumită ajutorului acordat de consiliul studenților ingineri și de departamentul de inginerie mecanică de la Virgina Tech, DreamVendor este la dispoziția studenților și de când a început să funcționeze (la începutul acestui an), s-a dovedit a fi extrem de popular.
Însă datorită interesului din ce în ce mai mare în imprimate 3D, nu am fi deloc surprinși să vedem că în viitorul apropiat studenții de laVirginia Tech, și mai apoi alți studenți cu inițiativă și de succes, vor plăti pentru a folosi aparatele de vending cu imprimantă 3D. O astfel de abordare oferă mai multă flexibilitate decât “kiosk-urile” FujiFilm care ar oferii un număr de modele predeterminate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*