Primarul Rahm Emanuel dorește să vadă alimente mai sănătoase în aparatele de vending din clădirile orașului și speră ca până în luna ianuarie să pună în aplicare o nouă legislație în acest sens.
Ordonanța propusă de primar ce conține detalii despre grăsimi, zahăr și conținutul caloric va fi dezbătută de consiliul orașului săptămâna aceasta. Liniile directoare ar mandata ca numai 25% dintre băuturile răcoritoare și cele calde nu vor putea conține mai mult de 25 de calorii per 8 fl.oz. Toate băuturile vor fi limitate la 12 fl.oz.
Cel puţin 75% dintre snacksuri nu vor conţine mai mult de 250 de calorii şi de cel puţin 5 articole din fiecare aparat de vending vor conține cel mult de 250 mg de sodiu per servire. De asemenea, vor trebui să fie disponibile și opţiuni fără gluten şi nuci.
Conform propunerii, alimentele “sănătoase” nu trebuie să coste mai mult decât alte produse din aparatele de vending. Dacă este aprobată, ordonanța ar intra în vigoare în ianuarie.
“Apreciem inițiativa primarului Emanuel şi a oraşului Chicago de a promova căile de informare în ceea ce privește sănătatea şi starea de bine,” a declarat Carla Balakgie, preşedinte şi director executiv al Asociaţiei Americane de Vending (NAMA). Aceasta a subliniat că din anul 2005, industria de vending a ajutat companiile şi guvernele cu soluţii de nutriţie prin programele sale Balance for Life și Fit Pick (Echilibru pentru Viaţă şi Alege să fii în formă), care oferă consumatorilor informaţiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare în cunoștință de cauză.
Anunţul a venit în aceeaşi zi în care, Consiliul Școlilor Publice din Chicago a aprobat în unanimitate noua politică dedicată gustărilor și băuturilor sănătoase care interzice consumul de apă gazoasă, băuturi energizante și sportive şi de lapte integral în timpul orelor de şcoală.
Între timp, Emanuel are planuri mari pentru industria de vending a oraşului în ciuda severității sale vis-à-vis de sănătate. Primarul a anunţat încă din toamna trecută un plan de vânzare de spaţiu de publicitate pe aparatele de vending, ca parte din planul pe 2012 de creștere prin marketing a bugetului orașului cu 25 milioane de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*