Americanii trăiesc în acești ani efervescența recondiționării și restaurării, așa că am considerat interesant să vă oferim un material dedicat modalității prin care poți să “aranjezi” un aparat de vending vechi astfel încât să pară ca nou.

Aparatele de vending au multe utilizări. Pe lângă faptul că distribuie produse minunate și folositoare, aparatele mai vechi pot fi de asemenea și obiecte de colecție, cu condiția să fie în stare bună. Interesul pentru colecționarea, vânzarea și restaurarea aparatelor de vending de anticariat este foarte ridicat, iar popularitatea acestora, cât și cererea, sunt în continuă creștere în întreaga lume.

Există tipuri diferite de aparate de vending de anticariat de colecție. Deși vechile aparatele de vending cu apă și gustări se numără printre cele mai populare, există totuși o gamă vastă de aparate de vending de colecție de tipuri, mărimi, forme, funcții și tehnologii diferite. Printre cele mai populare se află aparatele de vending Coca-Cola, frigiderele de vending, cutiile frigorifice, aparatele de vending vechi cu țigări, aparatele galerii și  jukebox-urile.

În funcție de starea în care se află aceste aparate, valoarea lor poate ajunge foarte mare. Aparatele de vending de anticariat care sunt păstrate în starea lor originală sunt extrem de valoroase și sunt foarte căutate de fanii serviciilor de vending și de colecționari. Totuși, pentru a obține cel mai bun preț este necesar ca aparatul de vending respectiv să fie în cea mai bună situație și să aibă o formă cât mai apropiată de cea originală. Acest tip de aparate de top, devin din ce în ce mai rare cu timpul, ceea ce continuă să le crească valoarea financiară.

De obicei, aparatele de vending de anticariat necesită puțină restaurare pentru a fi readuse la gloria de odinioară. Aceste aparate restaurate și reparate sunt de asemenea vândute colecționarilor și, deși nu sunt la fel de rare precum aparatele de vending de anticariat în stare originală, pot avea un preț destul de piperat pe etichetă. Există multe tipuri și modele de aparate de vending vechi, care sunt destul de rare și în consecință pot valora bani frumoși dacă sunt restaurate și reparate.

Aparatele de vending pot fi folosite atât ca decor interior în case particulare cât și ca o sursă de venit, în funcție de opțiunea personală. O dată cu trecerea timpului, aparatele de vending încep să pălească și să-și piardă din atracțiile estetice și mecanice. Aceste aparate de vending pot fi reparate cu foarte puține unelte și puțină ingeniozitate. O dată restaurat, aparatul de vending poate fi folosit ca decorațiune pentru casa ta sau pentru achiziționarea de dulciuri, caz în care poți găsi un loc unde îl poți exploata ca sursă de venit suplimentar. Iată un scurt compendiu de restaurare a automatelor de vending:

  • Deschide aparatul de vending. Deșurubează toate șuruburile aflate la vedere. Deschide carcasa aparatului de vending folosind ustensile potrivite, apoi deșurubează și înlătură tăvile din șanturile lor. Astfel vei avea acces la mecanismele de monede aflat în interior și le puteți slăbi din șanțuri. Puneți toate șuruburile în geanta dumneavoastră de unelte pentru a vă asigura că nu le rătăciți.
  • Scoate-ți mecanismele de monede din șanțuri și din aparatul de vending. Dacă sunt ruginite, aplicați pe ele Rustoleum (o substanță care protejează și curăță metalul) și lăsați-le așa peste noapte. Astfel rugina va fi îndepărtată și mecanismul va putea să se miște liber din nou. După ce ați îndepărtat rugina aplicați spray-ul WD-40. Acesta va acționa asupra lor și le va face să se miște aproape la fel de liber ca atunci când aparatul era nou.
  • Scoateți și aruncați panourile de plastic ale aparatului. Măsurați deschiderile unde se aflau și folosiți un fierăstrău pentru a tăia alte panouri din plastic de exact aceeași dimensiune cu cele vechi. Plasați panourile noi în locul celor vechi pentru a vă asigura că acestea se potrivesc și apoi scoateți-le afară din nou. O să le puneți la loc mai târziu.
  • Atingeți suprafața încuietorii superioare și asigurați-vă că nu are prea multă bandă. Vopsiți aparatul folosind o vopsea spray. Aceasta va acoperi eventualele crăpături sau stricăciuni ale vopselei de pe aparat și îl va face să arate iar ca nou. Așteptați minim 2 ore pentru ca vopseaua de pe aparat să se usuce.
  • Puneți mecanismele de monezi înapoi în șanțuri, procedați la fel și cu tăvile. Puneți noile panouri în aparat și strângeți toate șuruburile cât de mult puteți. Puneți produsele în aparat și închideți capacul. Puneți o monedă în aparat și porniți mecanismul de monede. Acesta va accepta moneda și va elibera produsul la fel ca atunci când era nou nouț.

Nimic mai simplu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*