Guvernatorul Nevadei, Brian Sandoval, a folosit dreptul de veto împotriva unui proiect de etichetare a meniurilor ce a fost adoptat de legislativul statului, dar membrii industriei de restaurație spun că problema poate fi rezolvată. Legislația, AB 126, le-ar fi cerut lanțurilor de restaurante cu 15 sau mai multe puncte de lucru să afișeze informații nutriționiste pe meniuri, incluzând numărul de calorii.

Propusă de reprezentanta Adunării Legislative, Lucy Flores, legislația a dorit să meargă mai departe decât mandatul federal de etichetare a meniurilor adoptat ca parte din Legea Protecției Pacientului din 2010, lucru care ar fi avut impact în lanțurile de restaurante cu 20 sau mai multe locații. Hotărârile finale privind proiectul de lege au fost amânate, deoarece Agenția Americană pentru Alimentație și Medicamente încă se luptă cu complexitatea conformării.

În parte și din cauza acestei întârzieri, parlamentarii statului Nevada au încercat să ia măsuri locale privind etichetarea meniului prin AB 126, care iniţial încerca să stabilească sancţiuni pentru delictele de încălcare a normelor de divulgare a nutriţiei, deşi aceste sancţiuni au fost mai târziu îmblânzite, declară Warren Hardy, lobbyist pentru Asociația Restaurantelor din Nevada.

Conform relatărilor din Las Vegas Sun, Sandoval a blamat legislaţia ca fiind redundantă şi “o povară suplimentară inutilă pentru restaurantele afectate”, având în vedere cerinţele federale actuale. Alte state și guverne locale au adoptat, de asemenea, normele legislative de etichetare a meniului, inclusiv California, dar şi jurisdicţii din Pennsylvania şi statul Washington.Nevada Gov. Brian Sandoval vetoed a menu-labeling mandate that was adopted by the state legislature, but restaurant industry members say the issue may resurface. The legislation, AB 126, would have required restaurant chains with 15 or more locations in the state to post nutrition information on menus, including calorie counts.

Proposed by Assemblywoman Lucy Flores, D-Las Vegas, the legislation attempted to go further than the federal menu-labeling mandate adopted as part of the Patient Protection and Affordable Care Act of 2010, which would impact restaurant chains with 20 or more locations. Final rules for that bill have been delayed as the U.S. Food and Drug Administration grapples with the complexity of compliance.

In part because of that delay, Nevada state lawmakers tried to take action on menu labeling locally with AB 126, which initially attempted to establish misdemeanor penalties for violators of the nutrition disclosure rules, though those penalties were later softened, said Warren Hardy, a contract lobbyist for the Nevada Restaurant Association.

Sandoval reportedly struck down the legislation as redundant and an “unnecessary additional burden on affected restaurants,” given the federal requirements on deck, according to the Las Vegas Sun. Other state and local governments have also adopted menu-labeling mandates, including California, and jurisdictions in Pennsylvania and the state of Washington.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*