Japonia, bineînțeles!

În ultima vreme mi-a mers bine în Japonia. Nu pot zice că m-am obișnuit încă cu toate excentritățile lor, dar pe măsură ce descopăr această țară minunată încep să le cunosc obiceiurile și stilul de viață.

Iată, de exemplu, dacă vrei să te simți mai japonez poți să treci pe la automatul de vending ce eliberează pungi de orez de toate categoriile. Orezul e alimentul de bază prin părțile astea, așa că ar fi bine să mă obișnuiesc cu gastronomia lor.

Am mai vorbit de pasiunea japonezilor pentru băutura lor tradițională (un fel de bere realizată din orez), dar să știți că în Tokio există automate de vending cu ce-ți oferă de obicei orice bar irlandez: bere la draft. Cam scumpă halba de bere (12$), dar spectacolul magic ce îți este oferit de “barmanul mecanic” te face să uiți de ce ai venit.

În Japonia totul este despre servicii și comoditate, și atunci dacă am văzut că au ouă și orez la automatul de vending, de ce să mă mai mir când am găsit un automat de vending ce îți oferă pâine la cutie. Prețul este 4$ și ți se oferă pâine cu cafea, ciocolată sau fructe. Pare mai mult un desert, dar forma de prezentare face toți banii.

Sunt de peste 1 an aici și pentru că gamblingul nu este legal în Japonia, nu am văzut decât săli de pachinko și automatele acestea cu jocuri, mai ales cu diverse “friendly games” de genul Monopoly. Costă 30$ achiziția unui astfel de joc.

Niponii sunt mari iubitori de energie verde, nepoluantă și asta ți-o pot demonstra prezentându-ți un automat de vending inventat de Fuji Electric care funcționează cu ajutorul energiei solare. Acesta prezintă toate funcțiile unui automat obișnuit (încălzește și răcește produsele) ce funcționează pe bază de curent electric, doar că energia și-o ia de la Soare. Pentru a da o senzație și mai eco acestui aparat l-au “căptușit” cu iarbă verde și astfel dă culoare orașelor care devin din ce în ce mai gri pe zi ce trece.

Unul dintre lucrurile pe care le vei învăța în Țara Soarelui Răsare este că hârtia igienică nu se irosește și nu este ieftină. Pentru a le fi și mai la îndemână, japonezii au inventat automatele de vending cu hârtie igienică, aparate care sunt amplasate în apropierea toaletelor publice. Consideră ca ai fost avertizat!

V-am mai prezentat automate de vending dedicate cosmeticelor, numai că de data aceasta vorbim despre un aparat ce distribuie produse a unor branduri bine cunoscute pentru a contrabalansa impedimentul ce-l pricinuiește, de regulă, genul acesta de automate: imposibilitatea verificării etichetei și a testării produsului. Însă dacă vii de la o petrecere sau ai avut o noapte mai grea și ai nevoie să-ți îmbunătățești machiajul pe ultima sută de metri vei găsi în anumite stații ale metroului japonez astfel de aparate.

Pentru că sunt atât de multe și atât de originale aceste automate și acoperă o diversitate de nevoi, m-am hotărât să “vânez” în continuare uimitoarele aparate de vending japoneze și pentru ediția viitoare. Rămâi pe recepție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*