Profitul companiei Coca-Cola a scăzut cu 4% în al doilea trimestru, iar volumul de creştere a scăzut pe mai multe pieţe cheie. Venitul net a fost de 2,68 de miliarde dolari, sau 59¢ pe acțiune, cu 4% mai puțin față de cele 2,79 miliarde de dolari sau 61¢ pe acțiune, obținute cu un an mai devreme. Veniturile au alunecat cu 3% la 12,75 miliarde de dolari.

Gigantul băuturilor a acuzat vremea rea de scăderea vânzărilor din America și Europa, care ar fi împiedicat consumul de băuturi reci, condiţiile economice precare şi tendința de a se renunța la băuturile cu zahăr. Per ansamblu, volumul de vânzări a scăzut cu 4% în Europa şi cu 1% în America. Volumul de vânzări al apei minerale a scăzut cu 4% în SUA.

Africa, Orientul Mijlociu şi Rusia au cunoscut împreună o creştere de 9% a volumului de vânzări. Volumul din Asia a crescut cu 2%; cel din China a rămas acelaşi. Coca Cola își concentrează tot mai mult eforturile de a creşte pe pieţele emergente, unde volumul de vânzări a crescut, cum ar fi Thailanda cu 24% , India 18%  și Nigeria 15%.

Privind în perspectivă la cea de-a doua jumătate a anului, conducerea și-a exprimat încrederea că îmbunătăţirea vremii va susţine performanţa, ajutată de investiţiile în marketing planificate de directorii companiei, de noile ambalaje dar şi de alte tactici.

Coca-Cola şi rivala sa Pepsi experimentează, folosind noi formule cu conţinut caloric scăzut pentru a atrage consumatorii din SUA şi pieţele dezvoltate din străinătate care sunt preocupaţi de dietă. Coca Cola depune, de asemenea, mai multe eforturi de comercializare pentru băuturile precum Dasani şi SmartWater din SUA, unde volumul de vânzări la băuturile sale necarbogazoase a crescut cu 5% în al doilea trimestru.

Coca-Cola’s profit dropped 4% in the second quarter and volume growth declined in several key markets. Net income was $2.68 billion, or 59¢ a share, down 4% from $2.79 billion, or 61¢ per share, a year earlier. Revenue slid 3% to $12.75 billion.

The beverage giant blamed sales declines in America and Europe on bad weather that hampered cold drink consumption, poor economic conditions and the shift away from sugary drinks. Overall sales volume dropped 4% in Europe and 1% in America. U.S. soda volume declined 4%.

Africa, the Middle East and Russia together saw a 9% gain in volume. Volume in Asia rose 2%; volume in China was the same. Coke is increasingly focusing its growth efforts on emerging markets, where volume expanded 24% in Thailand, 18% in India and 15% in Nigeria.

Looking ahead to the second half of the year, executives expressed confidence that improved weather would bolster performance, helped by Coke’s planned investments in marketing, new packaging and other tactics.

Coke and rival Pepsi are experimenting with new low-calorie soda formulas to attract diet-conscious consumers both in the U.S. and developed markets abroad. Coke is also putting more marketing muscle behind drinks like Dasani and SmartWater in the U.S., where volume for its noncarbonated beverages increased 5% in the second quarter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*