EXPOVENDING & OCS 2013

10- 11 Septembrie 2013
Locație: Parque Anhembi, São Paulo, Brazilia

A 11-a editie a lui Expovending & OCS va avea loc la Parque Anhembi, în Sao Paulo. Pe 10 și 11 septembrie, peste 3.000 de antreprenori şi manageri vor viziona cele mai recente produse dedicate vendingului atât din zona de servicii, materiale, tehnologii dar şi din zona de echipamente. Numărul expozanţilor în 2013 va crește cu aproximativ 25% faţă de ediţia precedentă, cu reprezentanţi cheie ai acestui sector din întreaga lume.

Târgul Expovending & OCS este organizat de EPS – Event Planning Solutions, care are o vastă experienţă naţională şi internaţională în organizarea și promovarea de târguri, conferinţe şi centre de expoziţii. Iniţiativa îi apaține lui ABVA (Asociaţia Braziliană de Vending). Vânzarea automatelor crește în fiecare an în Brazilia. Se estimează că cifra de afaceri anuală este de 300 de milioane de dolari, în timp ce creşterea este mai mare de 25% pe an. Brazilienii sunt familiarizați cu prezența aparatelor de vending cu diverse aplicabilități, ceea ce le face un canal continuu de vânzare şi distribuţie a produselor, direct către consumatori, adăugând flexibilitate, igienă, comoditate şi alte avantaje specifice sistemului.

Evenimentul din 2013 sărbătorește cea de-a XI-a ediţie şi are sprijinul asociaţiilor globale care lucrează pentru industrie, precum NAMA  – Asociaţia Americană de Vending – şi EVA – Asociaţia Europeană de Vending. Cererile de participare la târg din partea investitorilor din Europa, Australia și Africa au limitat parteneriatele cu asociațiile de pe piaţa sud-americană, animând piaţa braziliană.

În 2012 la acest eveniment au participat vizitatori din marile oraşe braziliene dar şi din alte ţări, aceștia din urmă având ca scop cunoașterea celei mai importante piețe de vending latino-americane. Publicul este compus din proprietari, parteneri, directori, manageri, ingineri, tehnicieni, cumpărători, vânzători, agenți și consultanţi, care participă la eveniment cu scopul de a cunoaște noi produse (echipamente și accesorii), noi furnizori, de a-și actualiza informațiile legate de piaţă, de a își consolida relaţiile, dezvolta parteneriate și de a participa la conferințe și achiziții.

Conform studiilor ABVA, Asociaţia Braziliană de Vending, piaţa de vending are un mare potenţial de creştere în Brazilia, ceea ce demonstrează această evoluție sunt cifrele care ajung la aproximativ 80.000 de aparate deja instalate în ţară. Se estimează că venitul mediu pe aparat este de 591 de reali brazilieni, acestea generând de venituri anuale de aproximativ 500 de milioane de dolari.

CAMA EXPO 2013

2-4 Octombrie 2013

Locație: Quebec City Convention Centre

CAMA Expo este unică, datorită faptului că reprezintă o oportunitate de colaborare în rețea atât pentru serviciile de vending cât și pentru serviciile de cafea pentru birouri. Operatori din toată Canada care sunt sau nu membri CAMA, vor participa la acest eveniment și vor avea astfel avantajul oportunității de a întâlni și de a stabili relații cu furnizori de top din industrie.

Asociația Canadiană de Vending este din anul 1953, singura asociație care reprezintă interesele operatorilor de vending, producătorilor de aparate și a furnizorilor de produse și servicii din Canada. Serviciile CAMA sunt proiectate să reprezinte, sprijine și să crească industriile de vending, cafea pentru birou și pe cea alimentară, incluzând:

  • Profil de societate pe site-ul CAMA
  • Abonament la Revista de Vending Canadiană (Canadian Vending Magazine)
  • Reduceri carduri la flota comercială Petro Canada
  • Turnee regionale de golf
  • Oportunități de colaborare în rețea la Târgul Comercial Anual CAMA
  • Plan de beneficii Grup Financiar SunLife (SunLife Financial Group)
  • Programe Certificate de Sănătate în Vending
  • Oportunități educaționale în domeniul “cafea pentru birou” (coffee offices)
  • Manualul CAMA de practici în ocuparea forței de muncă

China International Games & Amusement Fair 2013 (G&A 2013)

25-27 Octombrie

Locație: Zhongshan Expo Center, China

Asia este acum baza industrială a echipamentelor internaţionale pentru jocuri și distracţii, în regiuni precum Japonia, Coreea, Taiwan, China continentală; astfel acestea au devenit o bază industrială importantă.

Zhongshan, cea mai importantă bază industrială pentru distracţii, este bine cunoscută printre dezvoltatorii imobiliari şi proprietarii de parcuri de distracţii, de locuri de joacă pentru parcuri publice, de stațiuni, spații de divertisment din apropierea Chinei.

Un număr de firme dedicate jocurilor și distracţiilor de top își au bazele aici, inclusiv 40 de întreprinderi autohtone importante precum Golden Horse, Golden Dragon, ShiYu, G-LOOK, şamd. Standurile oferite spre vizitare de către organizatorii de la Zhongshan întâmpină în fiecare an numeroși cumpărători şi investitori curioși.

Pentru a profita de acest lucru, în 2008, guvernul municipal din Zhongshan a organizat un târg în orașul Zhongshan, pentru a aduce împreună producători importanți dedicați industriei de distracţii și amuzament din alte locuri. Ultimele patru ediții ale acestui târg s-au dovedit a fi un real succes!

Datorită sprijinului puternic şi constant oferit de guvernul municipalității Zhongshan, de asociaţiile, întreprinderile şi de media autohtonă şi din străinătate, G&A 2012 s-a desfăşurat cu succes între 1 și 4  noiembrie. A atras un număr de 211 expozanți, peste 20% dintre aceștia fiind companii străine, precum Cosmic Animation Entertainment (M) Sdn Bhd, RCG Holdings Limited, World Equipment Sdn Bhd şi aşa mai departe. A existat și un număr mare de întreprinderi de top de pe piaţa internă, precum Wahlap, Game Plus, Golden Horse, Bao Hui, Golden Dragon, etc., care au participat activ, fiind cu 6% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 15000 de profesioniști autohtoni şi din străinătate au adus o creştere de 20% de la an la an.

Companii de renume internaţional precum SEGA, NAMCO, KONAMI, Sacoa, Ausride, Moser’s Rides, Cosmic, JVL, UNIVERSAL SPACE, WAHLAP, Sealy, Mecpower, Macrown, Game Plus, Golden Horse, Bao Hui, Golden Dragon, G-LOOK, ZHEN HUI, Luck&JINYING vor fi invitate la G&A 2013. Aria totală dedicată expoziţiei este de 48.000 de metri pătrați.

Acest eveniment va creşte până când va ajunge cea mai eficientă şi importantă platformă pentru schimbul de informaţii şi pentru comerţ: o platformă de înaltă eficienţă unde cumpărătorii vor căuta furnizori interni şi internaţionali, unde întreprinderile internaţionale de seamă vor găsi oportunități noi de a se extinde în China.

Până în prezent, numărul total de expozanți înregistraţi la G&A 2013 a atins cifra de 75, în doar două luni de la începutul campaniei de publicitate, din luna mai. Cei mai mulți dintre aceștia sunt expozanți care revin, Universal Space, G-LOOK, Playfun, KingBarth, Luch & Jingying Amusement machine, Guangyang Amsuement, etc. Până la finele lui iulie, se așteaptă ca numărul expozanților să depăşească cifra 100.

De fapt, factorul-cheie pentru participarea activă a expozanţilor se află exact în reputaţia lui G&A și în puternica sa campanie promoțională. Fiind sprijinită de Asociația de Jocuri și Distracţii din Zhongshan, G&A are deja 5 ediţii de succes în orașul Zhongshan  – baza industrială de jocuri și distracţii din China, atrăgând un număr mare de întreprinderi de marcă din țară şi din străinătate. În ultimii ani, acest eveniment nu numai că a câştigat un mare sprijin de la organizaţiile profesionale internaţionale precum IAAPA, RAAPA, WWA şi JAMMA, ci, și din partea presei internaţionale precum Intergame, Yourguid, Inpark şi STAR * TECH Journal. Datorită promovării care durează două luni, informaţiile evenimentului au fost postate în peste 200 de site-uri străine, care acoperă peste 200 de ţări şi regiuni, mărind gradul de conştientizare a evenimentului în întreaga lume.

15.000 de manageri şi proprietari de parcuri de distracţii, locuri de joacă, centre de divertisment din peste 100 de ţări din întreaga lume, sunt de aşteptați să participe la G&A 2013. Aceștia vor interacţiona cu reprezentanţii celor aproximativ 230 de companii care vor fi invitați să expună o varietate largă de produse şi servicii, inclusiv mașinuțe pentru parcurile de distracţii, topogane pentru parcuri acvatice, maşinuțe gonflabile, aparate de vending, jocuri video, simulatoare, servicii de design, etc. În timpul târgului, participanţii vor experimenta noi concepte de distracţii,  noi produse inovatoare disponibile pentru a fi cumpărate, vor afla noile tendinţe, vor discuta subiecte fierbinţi şi vor face schimb de experiență privind cele mai bune practici cu profesioniştii industriei.