Înainte de începerea unei noi afaceri, noi toţi ne gândim la munca pe care o avem de făcut: cât de mult timp liber vom avea, care va fi rutina de lucru, dacă vor fi multe călătorii, cu cine vom comunica şi vom stabili relaţii de afaceri, şi aşa mai departe. Povestea noastră este despre rutina de muncă a unui operator de vending – proprietarul unei reţele (manager) şi a personalului de serviciu; despre zilele lucrătoare şi dificultăţile cu care se confruntă acesta.

O zi de lucru poate începe la 7 dimineaţa sau la prânz – aceasta este exclusiv afacerea ta. Dar adesea depinde de începerea lucrului în punctele de vânzare și la partenerii tăi. Ideea principală este că operatorul de vending nu este limitat de timp în mod strict.

De regulă, după plasarea vendomatelor toată munca va consta în activitatea de întreținere. Facem turul locurilor pe rută înainte-înapoi. Se încarcă o utilitară cu cutii de marfă, piese de schimb necesare, instrumente, teancuri de hârtii. Realimentăm aparatele de vending de la o locație la alta cu produse, colectăm bani, lucrăm la aspectul unui aparat, facem reparaţii, înlocuim piesele uzate, ascultăm plângerile şi cererile angajaţilor de la punctul de desfacere, şi aşa mai departe.

Trebuie reamintit că parcursul zilei de lucru nu este limitat în timp, pot exista urgențe, convocări neplanificate cum ar fi de exemplu defectarea sau blocarea unui aparat sau a mecanismelor de plată; automatul poate fi “înșelat” de un cumpărător; marfa s-a epuizat mai repede; vă rugăm să aduceţi / să ridicați aparatul de vending, etc. Mai mult decât atât, cu cât este mai mare traseul cu atât este mai dificil de rezolvat în timp util aspectele şi problemele minore.

Ziua de lucru nu se termină cu service-ul aparatului de vending. După sosirea acasă, la birou sau la depozit trebuie să păstrăm evidența vânzărilor, pentru a ști ce alimentări avem de făcut a doua zi, să elaborăm un plan pentru rețeaua de întreținere a aparatelor de vending.

Pe lângă activitatea legată de reţeaua de vending, în timpul săptămânii de lucru este foarte probabil să vă aprovizionați de la furnizori şi să plasați aparate noi. Luând în considerare creşterea reţelei, primirea de bunuri de la furnizori poate avea loc săptămânal. Operatorul va trebui să efectueze negocierile cu managementul pentru un nou preț de comercializare, va trebui să mergă la administrația financiară pentru plata taxelor, la bancă pentru a efectua plăţi şi aşa mai departe.

În ciuda programului strâns, întotdeauna se poate găsi timp pentru rezolvarea problemelor personale, programul de lucru poate fi modificat, munca mai multor zile poate fi efectuată anterior, astfel se pot obține câteva zile libere sau timp pentru a căuta idei noi, noi direcții de lucru.

Ziua de lucru se va organiza şi consumul de timp va fi estimat în funcţie de numărul de aparate de vending. Astfel, munca pentru o reţea cu câteva aparate poate fi combinată cu un alt loc de muncă, dar în cazul unei reţele în dezvoltare, tot timpul de lucru al operatorului de vending va fi dedicat unui singur job.

Unul dintre scopurile zilnice ale operatorului de vending este utilizarea cât mai eficientă a timpului de lucru. Procesul de muncă pentru o continuă inovare, implică găsirea de idei noi, căutarea de noi parteneri şi noi forme de activităţi. Operatorul de vending va trebui să ia decizii, să rezolve problemele existente, să negocieze, în special în cazul în care el este cel care conduce eforturile de dezvoltare constantă, de extindere a reţelei de comercializare.

Cu toate acestea, munca va da rezultate. Primele beneficii pot fi obţinute cel mai devreme a doua zi după o decizie inspirată / eficientă, ex. după plasarea unui aparat într-o locație bună. Iar operatorul de vending are salariu, nu de două ori pe lună sau lunar, ci în fiecare zi dacă așa va dori. Cu cât rețeaua de vending este mai mare, cu atât mai frecvente sunt și colectările de bani.

Să concluzionăm. Nu sunteți omul potrivit pentru o afacere de vending dacă:

– nu sunteți sociabil și nu dispuneți de o mobilitate ridicată;

– nu puteți lua decizii de unul singur;

– nu sunteți pregătit pentru: o dezvoltare constantă, concurență, colaborarea cu autoritățile statului;

– nu puteți fi un șef ferm, în special propriul vostru șef.

Cu toate acestea, în cazul în care fiecare dintre elementele de mai sus vă reprezintă, puteți deveni co-fondator sau manager de reţea de vending cu personal de serviciu angajat.

Afacerea de vending este un loc de muncă ideal pentru cei care prețuiesc libertatea, care preferă să-și facă propriul lor program de lucru și să-și planifice propriile dezvoltări, inovații şi idei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*