Vânzarea de gustări prin intermediul aparatelor de vending este o tendinţă în creștere în vending (gustarea este un produs care poate fi consumat în mișcare; alimente ce sunt consumate la intervalele dintre mesele principale; lucruri care sunt consumate doar pentru că sunt gustoase).

Există o varietate de produse care sunt considerate gustări: sandvișuri, biscuiți, floricele, fulgi, peşte uscat, chips-uri, nuci, batoane de ciocolată, prăjituri, fructe uscate, semințe de floarea soarelui şi multe alte lucruri – în general, dacă aceste lucruri se află pe birou mâna pofticiosului se întinde după ele.

Se consideră că este mai uşor să găsești locul de amplasare potrivit pentru un aparat de vending cu gustări decât, de exemplu, pentru unul cu băuturi – concurența nu este atât de intensă. În acelaşi timp aparatele de vending cu gustări sunt mai scumpe și durata de reparație a acestora este mai mare, în comparație cu, de exemplu, aparatele de vending de cafea. Aparatele de vending cu gustări sunt în mod normal, mai mari ca dimensiune şi sunt proiectate pentru o gamă largă de produse. Aparatele de vending care vin de pe linia de asamblare a unui producător serios şi de încredere au un ciclu de viaţă foarte lung şi pot să-și scoată banii de zece ori. Vendomatele cu gustări vin într-o varietate de forme și dimensiuni: aparate de vending mici, care poate fi plasate pe o masă (așa-zisele table-top) (acestea distribuie până la 10 unităţi de produs) sau cutii imense înalte, cu vitrine frontale luminoase.

Cui nu îi plac aparatele cu gustări? Chiar şi cei care țin dietă cumpără uneori de la un aparat de vending, un sandviș dietetic sau o ciocolată cu conținut redus de zahăr. Când lucraţi fără pauză de prânz, sau sunteți într-o sală de aşteptare a unui birou, aparatul de vending cu gustări va deveni cel mai bun prieten al dumneavoastră. Să nu mai vorbim de aparatele de vending cu gustări din firme, fabrici şi instituţiile de învăţământ. Aparatul de vending devine astfel un loc preferat de pelerinaj, un loc de întâlnire şi o staţie unde îți poți oferii momente de plăcere.

Aparatul cu gustări este un supliment ideal pentru aparatul de vending cu cafea, dacă acesta vinde prăjiturele elegante, produse din ciocolată, gogoși. La vederea aparatelor de vending cu băuturi oamenii se uită în jur, căutând un aparat cu gustări. Acest cuplu devine încetul cu încetul, inseparabil.

Dacă un aparat de vending cu gustări va avea cerere mare într-o anumită țară sau nu – depinde de standardele naţionale de aport alimentar. Mintea fiecărui adult înţelege că este greşit să mănânce repede, să fure o masă negândindu-se la digestie şi curăţenia mâinilor, dar vocea interioară este înăbuşită de măreţia gamei de bunuri aflate de partea cealaltă a vitrinelor aparatului de vending; şi mintea face loc impetuozității. Prin urmare, pentru a proteja populaţia împotriva prostului obicei de a fura o masă, guvernele multor ţări, insistă ca aparatele de vending să ofere mai multe alimente sănătoase, cum ar fi hrana cu mai multe fibre și mai puține grăsimi. O societatea civilizată prezintă o tendinţă către alimentele sănătoase. Operatorii de vending au nișa lor în acestă cursă pentru sănătate şi slăbire, alimentele de vending sănătoase pentru oameni: fructe (proaspete, uscate, congelate), biscuiți cu număr scăzut de calorii, legumele, pâinicele de cereale, iaurt și covrigei, samd.

Și gustările din vending au propriile lor caracteristici. Este important:

–         să se uite după data de expirare a mărfurilor. Multe tipuri de alimente de tipul gustărilor au valabilitate limitată (de exemplu, doar 2 săptămâni) şi un operator trebuie să se asigure că produsele vor fi vândute, altfel o pierdere financiară nu poate fi de evitat. În aparatele de vending mari care deţin mai multe sute de unităţi de produse, este foarte posibil să ratezi un produs cu termenul de valabilitate expirat – şi operatorul aparatului de vending va fi de învinuit. Acesta este motivul pentru care operatorii profesioniști însoţesc procesul de reîncărcare a aparatului, cu un inventar detaliat al mărfurilor şi datele lor de expirare. Datele sunt introduse într-un calculator şi cu câteva zile înainte de reumplerea periodică a unui aparat, un semnal anunţă necesitatea înlocuirii sau eliminării unui anumit produs. De aceea în rândul operatorilor a devenit popular recent, să ai un calculator de buzunar cu software-ul special de vending.

–         pentru a şti exact ce să aducă, unde şi în ce cantitate. Gustările ocupă un volum mai mare decât toate celelalte produse de vending, în timp ce transportul trebuie făcut cu atenție fără a le fărâmița (chips-uri, biscuiți), zdrobi (batoane de ciocolată), și menţinând temperatura optimă. Deci, pentru a evita să vă încărcați inutil mașina cu cutii greoaie (mai ales în cazul în care nu vorbim de un camion) – învățați să planificați.

Fiecare loc în care se află un aparat de vending cu gustări are specificul și bunuri propuse proprii lui. Totul depinde de consumator. Sexul, vârsta, statutul social sau dimensiunea genții poate influența uneori gama de produse propuse. Uneori mai multe rânduri ale unui singur aparat de vending pot fi umplute cu unul şi acelaşi produs, pentru a satisface publicul care cumpără exact acest lucru. Şi dacă următoarea dată când vă apropiați de acest aparat, observaţi că toate rândurile din produsul menţionat sunt goale, atunci este timpul poate ca furnizorul să se gândească să adauge unul sau două rânduri în plus pentru acest produs, fără să exagereze.

Un operator care are mai multe aparate de vending trebuie să țină evidența produselor pe care le vinde şi unde. Greşeala multor oameni este următoarea: ajugând la un aparat de vending şi văzând rafturile goale, operatorul nu își mai poate aminti ceea ce a vândut pe aceste rafturi. Deci, el așează aici orice produs de acelaşi preţ – e suficient pentru operator, însă cumpărătorului îi sunt înşelate aşteptările de a vedea produsul agreat acolo unde se așteaptă să-l găsească, în concluzie profitul se pierde.

Există perspective pentru aparatele de vending cu gustări? Da, fără îndoială. Producătorii înregistrează creşteri ale cererii pentru aparate de vending cu gustări în întreaga lume; ponderea de creștere este de la 14 la 25%, şi chiar la 40% (comparativ cu aparatele de vending de cafea). În acest timp, sondajele de opinie arată că operatorii de aparate de vending cu cafea aleg ca direcţie suplimentară, afacerea cu gustări. Piață și perspective largi există în ţările unde vendingul cu gustări este în stare de embrion. Aparatele de vending cu gustări sosesc în centrele comerciale şi de agrement, în casele de vacanță, clădirile de birouri, instituţiile publice, spitale şi în şcoli.

Per ansamblu afacerea de vending cu gustări poate fi foarte profitabilă dacă nu plătiți pentru aparatul de vending mai mult decât face, găsiți o locaţie bună şi urmăriţi gusturile clienţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*