Dacă aţi fost vreodată în Japonia, veţi şti că locul este plin de aparate de vending care comercializează orice vă trece prin cap, de la băuturi racoritoare, alcoolice și reviste, până la baterii, orez, şi chiar fructe şi legume (proaspete nu conserve).

Acum se pare că Google Japonia vrea să intre pe fir, societatea dezvăluind în această săptămână primul său aparat de vending Google Play, ce distribuie jocuri. Pentru a achiziționa un joc, aveți nevoie de un smartphone cu NFC (Near Field Communication) activat, care rulează versiunea Android 4.0 sau una mai mare. Pur şi simplu puneți dispozitivul dumneavoastră în spaţiul marcat de sub ecranul digital, alegeți jocul şi voila! –  jocul selectat se încarcă pe telefonul dvs. în timp ce pe ecran rulează o animaţie distractivă.

Google a creat trei aparate – fiecare oferind 18 jocuri  – lângă magazinul Parco din cartierul Shibuya, Tokyo. Trecătorii care nu au un dispozitiv Android, și care ar dori să testeze aparatul (deşi nu este nevoie decât să pui telefonul pe aparat), trebuie doar să selecteze un Nexus 4 pe afişaj şi dispozitivul va cade în tava de livrare din partea de jos a aparatului. Și da, înainte de a pleca, trebuie să îl returnaţi unuia dintre angajaţii Google aflați în apropiere.

Având în vedere că utilizatorii de Android pot descărca deja oricare dintre sutele de mii de jocuri din aproape orice locaţie, un aparat de vending mare (care oferă doar 18 titluri, precum şi un Nexus 4) înconjurat de mai mulţi angajaţi sugerează că aparatele Google sunt doar un truc de marketing care dorește să obțină ceva mai multă publicitate pentru platforma Android, într-o ţară unde cota de piaţă a companiei este în prezent egală cu cea a lui Apple iOS. De altfel, compania Cupertino a lansat recent noile sale telefoane prin intermediul celui de-al treilea operator de transport din Japonia, o mișcare care ar putea-o propulsa în față, în lunile următoare. Totuși, având în vedere afecțiunea Japoniei pentru aparatele de vending, o versiune modificată plasată în jurul cartierelor de divertisment din Tokyo, cu câteva aplicaţii de la companii ce vor plăti pentru spaţiu, ar putea, în cele din urmă, să transforme acest aparat într-un mic și frumos salariat al gigantului web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*