Venim și de această dată cu noi și noi idei de vending, unele mai năstrușnice ca altele. Dar asta este una din inovațiile aduse de vending: deschideți mintea și nu mai sta cantonat în diverse prejudecăți că “asta n-ar merge la noi”. Vezi ce îți propunem, gândește-te cum s-o adaptezi la nevoile și realitățile noastre și apoi pune-o în practică. Ce mai stai!

Automatul de vending care îți dă idei

ZoomDoggle.com a realizat recent un Fun-o-Meter, adică un aparat care distribuie idei inovative pentru 50 de cenți bucata ce s-au adunat din comentariile utilizatorilor de pe site. Această mașină de vending unică a fost creată mai întâi pentru a aduce venituri suplimentare pentru site, și în plus de asta, au atât de multe idei încât vor să dea și altora.

Primul Fun-o-Meter a fost instalat în New York și mutat zilnic dintr-o locație în alta.

Pe lângă ideea propriu-zisă automatul oferă și o hartă sau o jucărie ce oferă direcții relevante pentru a pune în practică ideea. Pentru ai ține în priză pe fanii acestui aparat și pentru ca acest proiect să meargă mai departe, ZoomDoggle.com a cerut cititorilor săi să “reumple” aparatul cu noi și noi idei pentru ca distracția să nu se oprească. Că până la urmă despre asta este vorba aici.

Aparatul de vending ce oferă “manichiură la pachet”

S-ar putea să nu aveți timp să mergeti la salonul de manichiură pe cât de des v-ați dori cu scopul de amenține mâinile îngrijite, dar puteți profita de aparatul de vending ce vă oferăunghii de artă” care vă permit să selectați o imagine sau un design pe care-l doriți pulverizat pe unghiile dumneavoastră. Aceste automate vă permit să obțineți o manichiură rapidă, la fața locului, care poate veni numai cu confortul tehnologiei moderne!

Aparatul de vending ce îți eliberează un ‘Quickphone’

Ideea aceasta vine de la britanici care au instalat primul aparat în Manchester. Telefoanele mobile au devenit la fel de indispensabile ca apa, și dacă ți-e „sete” de un telefon, puteți obține acum unul de la un aparat de vending Vodafone complet automatizat – Automatul cu telefoane mobile. Ideea este de a oferi un “Quickphone” (rapid-un-telefon) pentru călătorii sau utilizatorii de telefoane care știu ce vor și nu au nevoie de o pălăvrăgeală plictisitoare cu o persoană de la vânzări, ce te-ar putea face să pierzi o grămadă de timp. Persoanele care se consideră „goi” și singuri după ce au pierdut un mobil, mai sunt beneficiarii acestui aparat.

Vodafone și Fujitsu au câștigat în parteneriat Premiul pentru Inovație ce se acordă anual în Marea Britanie de către UK Technology Innovation and Growth Awards pentru acest Quickphone. Kioskul poate fi instalat oriunde, atâta timp cât există o priză electrică disponibilă. Rapoarte cu privire la nivelurile stocurilor și alertele de manipulare frauduloasă vor fi monitorizate printr-o conexiune 3G sau GPRS .

Există trei tipuri de telefoane disponibile variind de la 30 de lire sterline la 60 lire precum și un simcard în pachete în valoare de 5 lire sterline. Plata se poate face prin numerar sau card.

Aparatul de vending ce eliberează eșantioane gratis

Am văzut mașini care distribuie bunuri dacă te uiți la un spot comercial de 30 de secunde, dar acum nu e vorba de un model de aparat de vending care distribuie tot felul de bunătăți la cererea voastră fără să fii obligat să te uiți la anunțuri plictisitoare. Aparatul de vending ce eliberează eșantioane gratis se numeste Boobox și este ideea unei agenții de marketing belgiene.

Consumatorii interesați în obținerea unui eșantion trimit pur și simplu un SMS gratuit, în schimbul căruia primesc un cod de activare care, la rândul său, le oferă acces la eșantion. Deoarece aparatul este prevăzut cu dispozitiv de răcire a eșantioanelor, în automat pot fi lactate sau chiar bere.

Aparatul de vending cu porțelanuri de spart

Uite o idee care ar trebui să prindă și la noi mai ușor. Decât să-ți „altoiești” nevasta mai bine te-ai duce la un astfel de aparat de vending (dacă ar fi unul și pe la noi) și ai achita acolo tipul de porțelan pe care ai dori să-l spargi ca să-ți calmezi mânia. Ai acolo obiecte dintre cele mai fragile și mai scumpe pe care să-ți verși nervii. Dacă nici așa nu-ți revi, atunci…

Automatul care-ți dă înghețată mai multă dacă ești trist

Automatul Dr. Whippy are un analizator de stres voce în el. Acesta detectează răspunsurile utilizatorului la întrebări specifice și măsoară cât de fericit sau nefericit se simte utilizatorul. Indiferent de starea de spirit, mașina distribuie înghețată, doar că îți dă mai multă înghețată dacă simte că ești trist ca să îți însenineze ziua. Asta e suficient pentru a îndulci ziua cuiva!

Implicațiile sunt că în societatea extrem de populată de astăzi, companiile care se descriu ca acordând o atenție aproape de nevoile și dorințele individuale vor avea succes. Consumatorii vor investi probabil într-o afacere care este în măsură să ofere o experiență personalizată. Noi sunt în mare măsură un popor trist și cu griji multe, așa că dacă ajunge la noi vreodată un astfel de aparat, producătorul de înghețată va face eforturi suplimentare ca să umple aparatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*