Industria de vending din România are nevoie de servicii de logistică profesionale de calitate

de Cătălina Mirilă, Business Development Manager, Rhenus MidiData România

Am intrat în pielea unui editorialist și trebuie să recunosc că-mi face o deosebită plăcere să vorbesc despre firma pe care o reprezint. Suntem în plină creștere, și acest lucru este vizibil chiar și pentru cei pesimiști. Este meritul atât al flerului german în a identifica tipurile de business cu potențial din România, cât și al devotamentului pe care l-au dovedit angajații români. Am avut parte de o combinație perfectă și rezultatul se vede: Ne-am mutat într-o locație mai mare și ne-am mărit personalul și flota de autospeciale. Creștem cifra de afaceri și am ajuns în punctul în care ne-am desprins de Rhenus Logistic. Ne păstrăm numele familiei Rhenus din care facem parte, însă adăugăm cu mândrie numele diviziei speciale pe care o reprezentăm. Acum ne numim Rhenus MidiData România.

În urmă cu mai bine de un an, am importat din Germania cunoștințele și experiența de 45 de ani a colegilor noștri, iar acum le punem în practică de parcă le-am învățat la școală. Îmi place să văd echipajele în acțiune și mă pun în pielea clientului, care după ce ani de zile a fost obișnuit cu soluții heirupiste sau de provizorat, acum este uimit de opțiunea oferită. Văd în ochii lui admirația atunci când are loc desfășurarea de echipamente, de la mașina inscripționată, la echipajul îmbrăcat în uniforma Rhenus, și până la gadgeturile care apar din autospecială, ca din cufărul unui magician, una câte una, în funcție de specificul fiecărei intervenții. Este ca și cum am trece de la bătrâna Dacia reparată cu sârmă, la ultimul model de…Mercedes? Spun asta nu pentru că flota noastră este formată din autospeciale Mercedes Sprinter carosate cu lift hidraulic, ci pentru că Mercedes este marca germană de referință în domeniul auto, la fel cum Rhenus MidiData este firma germană de top în domeniul logisticii personalizate. Transportăm, poziționăm și montăm tot ce înseamnă echipamente grele, voluminoase și extrem de sensibile. Pentru noi nu contează că un echipament de 800 kg trebuie urcat la etajul 3 sau coborât în subsol, pentru că suntem dotați cu echipamente specifice acestor operațiuni. Iar la sfârșit, emitem factura tuturor serviciilor oferite – preț românesc și calitate germană.

Poate c-ar trebui să mă opresc în a vorbi la modul general și poate ar fi mai bine să vă povestesc ultima noastră experiență din domeniul vendingului. Modul în care am ajuns să-l cunosc pe Dl. Gabriel Ilie, Manager General Marigab Café, nu este relevant, însă important este faptul că l-am convins pe domnul Ilie de afirmațiile mele de mai sus. Marigab Café este un jucător important al Industriei de Vending, Gabriel Ilie fiind atât membru al Consiliului de Conducere, cât și membru fondator al Patronatului Român al Industriei de Vending. Ce vreau însă să menționez acum despre Marigab Café, este faptul că a testat desfășurarea de forțe logistice Rhenus MidiData. Distribuitor Strauss, Marigab Café are flota proprie pentru transportul aparatelor de vending pe care le postează în diferite locații, însă în dorința de a cunoaște și altă variantă, Marigab Café a vrut să se convingă dacă cele expuse de mine despre potențialul logistic Rhenus sunt adevărate. DA, SUNT ADEVĂRATE! Domnul Ilie, preocupat de progresul business-ului propriu, dorește, ca orice manager, să găsească cea mai bună cale pentru eficientizarea resurselor proprii și implicit creșterea profitului. Ca urmare, a răspuns provocării noastre de a ne testa abilitățile și dotările logistice și ne-a lansat o comandă: livrarea unui aparat de cafea și a unui aparat de snacks-uri și băuturi într-o locație oarecare, la etajul 1. Echipajul Rhenus, format din 2 persoane, pe de-o parte și aparate a căror greutate totală însumează aproximativ 400 Kg de cealaltă parte. Timp de livrare 30 minute, cost…disponibil la cerere. Oricare ar fi coordonatele acestui experiment, domnul Ilie a recunoscut că a fost impresionat. Recunosc că și echipajul Rhenus a făcut puțin spectacol, nu-mi este clar dacă pentru impresionarea clientului, sau pentru ca eu să pot scrie mai multe despre ei sau despre echipamentele noastre. Au coborât liza electrică de la o înălțime de 1m de pe liftul ridicat al autospecialei, după care au urcat pe rând, mai întâi aparatul de cafea și apoi pe cel de snack-uri. S-au lăsat fotografiați și au ascultat comentarii admirative, asemenea unor vedete, și sunt sigură că atât ei, cât și angajații Marigab au savurat la maxim momentul. A fost frumos, a fost impresionant, iar după terminarea acțiunii au urmat comentariile. Este foarte posibil să fii apărut și un filmuleț pe net cu modul de operare și timpul în care a fost efectuată intervenția, însă concluzia acestei demostrații a fost: mai vrem! Rhenus dorește să-și fii convins clientul că reprezintă o opțiune, nu numai competentă, ci și accesibilă, iar Marigab a fost convinsă că poveștile devin realitate. Acum rămâne să vedem ce ne rezervă viitorul, însă eu sunt convinsă că oferta noastră este de nerefuzat.

Nu vreau să închei acest articol fără a vă lansa și DUMNEAVOASTRĂ invitația pe care am adresat-o domnului Ilie: Vă rog să ne testați abilitățile logistice. Nu numai că vă putem transporta aparatele în condiții de maximă eficiență și siguranță, dar vă putem și monta aparatele, dacă doriți acest lucru, ori vă putem oferi spațiu tehnic unde specialiștii dumneavoastră să poată configura sau oferi service aparatelor dumneavoastră. Aș merge mai departe în a vă oferi serviciul complet și pentru depozitarea aparatelor ori a consumabilelor dvs. Mai mult decât atât, poate n-am menționat un anumit serviciu pe care-l doriți, însă suntem aici tocmai pentru a veni în întâmpinarea dvs., așa că vă rog să-mi spuneți ce doriți și noi venim cu o soluție viabilă, integrată, menită să eficientizeze business-ul dvs. de bază.

Pe curând!